Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

75% των χρηστών χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για την κοινωνική δικτύωση και για το email τους


Σύμφωνα με την εταιρεία αφαλείας δεδομένων BitDefender μπορούν πολύ έυκολα να βρεθούν στο διαδίκτυο πάνω από 250.000 ονόματα με τους αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης. Η μελέτη αποκάλυψε πως το 75% των χρηστών χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα και κωδικό πρόσβασης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στους λογαριασμούς email που έχουν.

Οι πληροφορίες αυτές, πάνω στις οποίες βασίστηκε η έρευνα, βρέθηκαν σε blogs, torrents, διαδικτυακές ιστοσελίδες συνεργασίας και άλλες πηγές. Συγκεκριμένα το 43% βρέθηκε σε σελίδες συνεργασίας (ψολλαβορατιον σερωιψεσ) ενώ το 21% από διάφορα blogs. Τα torrents ευθύνονται για το 10% ενώ άλλες ιστοσελίδες κοινωνικού περιεχομένου για το 18% των πληροφοριών.

Η BitDefender προειδοποιεί τους χρήστες πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην χρήση ονομάτων και κωδικών πρόσβασης μιας και αυτά μπορούν να αποτελέσουν το παράθυρο προς πολλές προσωπικές τους πληροφορίες που έπειτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς.