Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η Apple μηνύει την Motorola

Μόνο τρεις εβδομάδες μετά την μήνυση της Motorola κατά της Apple επειδή η τελευταία έχει χρησιμοποιήσει 18 πατέντες της πρώτης χωρίς την ανάλογη άδεια, τώρα ήρθε η σειρά της Apple να μηνύσει την Motorola. Αυτή την φορά η Apple ισχυρίζεται πως η Motorola έχει κάνει χρήση έξι πατεντών της χωρίς άδεια. Η τελευταία μήνυση αφορά τις τεχνολογίες πολλαπλής αφής και επηρεάζει άμεσα τα Droid, Droid 2, Droid X, Cliq, Cliq XT, Backflip, Devour A555 , Devour 1 και Charm 1 της Motorola.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έξαρση μηνύσεων μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας. Έτσι η Apple είναι σε διαμάχη με τις Motorola, HTC, Nokia, ELan και Kodak ενώ η Motorola me τις Apple, Nokia και Microsoft.

Κινητή τηλεφωνία στο Έβερεστ

Μετά την ανακοίνωση πως πλέον υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης WiFi στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου δημιουργώντας το "χαμηλότερο" δίκτυο πρόσβασης στο διαδίκτυο, τώρα ανακοινώθηκε και το μεγαλύτερο σε υψόμετρο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Σθγκεκριμένα η εταιρεία Ncell στο Νεπάλ, που ανήκει κατά 80% στην σκανδιναβική TeliaSonera, έχει πλέον δώσει την δυνατότητα για σύνδεση 3G σε υψόμετρο 5300 μέτρων στο όρος Έβερεστ.

Τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων η Apple.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010 πέρασε η Apple στην τέταρτη θέση των μεγαλύτερωων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων, προσπερνώντας την RIM ( κατασκευάστρια εταιρεία των τηλεφώνων BlackBerry). Η μεγάλη επιτυχία της Apple που κατάφερε μέσα σε τρία μόλις χρόνια να κατακτήσει αυτή την θέση έριξε επίσης σε χαμηλότερη κατάταξη τις Motorola και Sony Ericsson.

Η κατάταξη είναι πλέον...

Πληροφορίες μελών του Facebook πουλήθηκαν σε εταιρείες

Το Facebook ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες πως πολλοί κατασκευαστές εφαρμογών που είναι προσαρμοσμένες στην ιστοσελίδα του υποκλέπτανε πληροφορίες των μελών. Οι πληροφορίες αυτές πουλήθηκαν στην συνέχεια σε κάποιον μεσάζοντα ώστε να καταλήξουν σε τουλάχιστον 25 διαφημηστικές εταιρείες.

H Google παρέχει υπηρεσίες οικιακού βοηθού στους υπαλλήλους της

Η Google που έχει αναδειχθεί πολλές φορές ως η καλύτερη εταιρεία για να εργάζεται κανείς στον κόσμο έχει ξεκινήσει να παρέχει κουπόνια στην εταιρεία TaskRabbit από την οποία μπορούν να έχουν βοήθεια στις οικιακές τους εργασίες, όπως πλύσιμο, σιδέρωμα, διαρύθμιση σπιτιού κλπ.

Άλλες παροχές που παρέχει η Google στους εργαζομένους της είναι μηχανάκια για να πηγαίνουν ο εργαζόμενοι στην δουλειά τους, δωρεάν φαγητό στα πολυτελή της εστιατόρια και μια ημέρα την εβδομάδα στην οποία μπορούν οι εργαζόμενοι να ασχολούνται με δικά τους project και που δεν έχουν καμμία σχέση με τις αρμοδιότητές τους.

Αποχώρισε ένας εκ τω ιδρυτών του YouTube

Αποχώρησε από την θέση του διευθύνοντως συμβούλου στο YouTube ο Chad Hurley, ένας εκ των ιδρυτών του. Την θέση του αναλαμβάνει ο Salar Kamangar ο οποίος τον τελευταίο καιρό ήταν αυτός που ουσιατικά διεύθυνε την εταιρεία. Το YouTube ιδρύθηκε το 2005 αό τους Chad Hurley, Steve Chen και Jawed Karim και εξαγοράστικε από την Google το 2006 έναντι 1.65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από τότε έχουν ήδη αποσυρθεί οι δύο άλλοι συνιδρυτές.