Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Και η Ινδονησία στις χώρες που θέλουν να διώξουν το Blackberry

Μετά τα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία, το Κουβέϊτ και την Ινδία, τώρα και η Ινδονησία δηλώνει μέσω του εκπρόσωπου τύπου στο υπουργείο επικοινωνιών και πληροφοριών, Galot Dewabroto πως υπάρχουν αμφιβολίες για την σωστή χρήση των δεδομένων στις υπηρεσίες του Blackberry.

Τις τελευταίες ημέρες, σαν φαινόμενο ντόμινο,

Τηλεφωνήστε στους φίλους σας στο Facebook από iPhone και Android


Τώρα μπορείτε να τηλεφωνήσετε στους φίλους σας στο Facebook αν έχεουν και αυτοί εγκατεστημένη την εφαρμογή της Vonage στην συσκευή τους. Η Vonage είναι εταιρεία που παρέχει τηλεφωνία μέσω διαδικτύου και διαθέτει τώρα την συγκεκριμένη εφαρμογή για συσκευές iPhone και Android. Το όνομα της εφαρμογής είναιVonage Mobile Application for Facebook.

Οι κλήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται όταν υπάρχει ασύρματη κάλυψη WiFi ή 3G.

Περικοπή 3.900 ατόμων στην Telecom Italia

Η Telecom Italia ήρθε σε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα για την μείωση του προσωπικού της εταιρείας κατά 3.900 άτομα μέχρι το 2012. Η συμφωνία είανι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων κάτω από την πίεση που έχει η εταιρεία να περικόψει τα έξοδά της.

Η μείωση θα γίνει

Μας ετοιμάζει έκπληξη η Microsoft;

Δύο φωτογραφίες έχουν διαρρεύσει που δείχνουν πως η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει κάποιο καινούργιο προϊόν. Τι είναι όμως;

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πολλαπλοί λογαριασμοί Google ταυτόχρονα


Η Google έχει ξεκινήσει να παρέχει στους χρήστες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της την δυνατότητα να μπορούν ταυτόχρονα να έχουν ανοικτούς περισσότερους από έναν λογαριασμό στον ίδιο browser.

Απαγόρευση για τα Blackberry στις αραβικές χώρες και την Ινδία

Η RIM, κατασκευάστρια των κινητών Blackberry, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία και την Ινδία. Τα τρια αυτά κράτη προφασίζονται λόγους εθνικής ασφαλείας και οι δύο απο αυτές (ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία) έχουν ήδη αποφασίσει την φραγή κάοπιων από τις υπηρεσίες δεδομένων που παρέχουν οι συγκεκριμένες συσκευές.

Οι δημιουργοί του Skype χτυπούν ξανά

Οι δύο σουηδοί δημιουργοί του Skype και παλιότερα του δημοφιλούς Kazaa, Niklas Zennstrom και Janus Friis, ξεκίνησαν την νέα τους υπηρεσία στις ΗΠΑ χθες. Η υπηρεσία λέγεται Rdio και δίνει την δυνατότητα στα μέλη της να ακούνε μουσική μέσα από το διαδίκτυο σε μορφή streaming.

Το Rdio παρέχεται προς το παρών μόνο στις ΗΠΑ και κοστίζει στους συνδρομητές του 10$ μηνιαίως. Με αυτό το κόστος τα μέλη έχουν πρόσβαση σε επτά εκατομμύρια τραγούδια, πράγμα που έχει επιτευχθεί κάνοντας συνεργασίες με τις Sony, EMI, Universal και Warner Group όπως επίσης και μικρότερες όπως τις Ioda, Iris, Finetunes, Ingroves kai The Orchard.

Το Rdio υπάρχει και σαν εφαρμογή για Windows, Mac, Android, iPhone και Blackberry.

Aπαγόρευση Blackberry και για επισκέπτες/τουρίστες στα ΗΑΕ

Η απαγόρευση χρήσης των υπηρεσιών δεδομένων με την χρήση συσκευών Blackberry στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται να ισχύει και για τους επισκέπτες. Από την 11η Οκτωβρίου θα μπλοκάρονται όλες αυτές οι υπηρεσίες και θα είναι δυνατή μόνο η επικοινωνία με φωνή με τις συγκεκριμένες συσκευές.

Η απαγόρευση που επιβάλλουν τα ΗΑΕ προκαλλούν ποικίλες αντιδράσεις μιας και το διεθνές εμπόριο και η διεθνής επιχειρηματικότητα αποτελούν κεντρική στρατηγική της χώρας και το Blackberry πλέον θεωρείται βασικό επαγγελματικό εργαλείο. Πάντως ο χρόνος μέχρι την 11η Οκτωβρίου είναι αρκετός ώστε οι δύο πλευρές να βρουν κάποια λύση.