Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Εμπλοκή της Microsoft σε σκάνδαλο στην Ρωσία

Η New York Times αποκαλύπτει σήμερα πως η Microsoft "διευκολύνει" πρόθυμα την κυβέρνηση της Ρωσίας στο κυνήγι της εναντίων αντικαθετωτικών οργανώσεων.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται συνέχεια επιδρομές της αστυνομίας σε οργανώσεις που, κατά την κυβέρνηση της Ρωσίας, έχουν αντικαθεστωτική δράση και στρέφονται εννατίον της κυβέρνησης. Στις επιδρομές αυτές κατάσχονται και υπολογιστές με την πρόφαση πως χρησιμοποιούνται πειρατικές εκδόσεις του λογισμικού της Microsoft και έτσι η τελευταία παρέχει τους δικηγόρους της για να στοιχειοθετήσει την παρανομία και να νομιμοποιήσει την κατάσχεση.

Το 65% των χρηστών του διαδικτύου έχουν πέσει θύμα απάτης

Η εταιρεία ασφαλείας δεδομένων Symantec έδωσε στην δημοσιότητα την αναφορά "Norton Cybercrime Report: The Human Impact" όπου παρουσιάζει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την απάτη στον κυβερνοχώρο και την την αντιμετώπισή της από τους χρήστες.

Έτσι για παράδειγμα λέει πως σχεδόν τα δύο τρίτα των χρηστών (65%) έχει πέσει θύμα απάτης τουλάχιστον μια φορά. Από αυτούς το 58% νοιώθει θυμωμένος ενώ το 51% είπε πως ενοχλήθηκε και το 40% ομολογεί πως εξαπατήθηκε.

Σταματάει την λειτουργία του το Bloglines την 1η Οκτωβρίου

Το Bloglines είναι μια από τις πιό δημοφιλέις υπηρεσίες παροχής περιεχομένου μέσω RSS. Με αυτήν την τεχνολογία μπορούν οι χρήστες του να λαμβάνουν αυτόματα το νέο περιεχόμενο των ιστοσελίδων που έχουν επιλέξει.

Η επιτυχία του Bloglines ξεκίνησε το 2005, προφανώς όχι συμπτωματικά αφού το ίδιο έτος την αγόρασε η Ask.com από τον ιδρυτή της Mark Fletcher. Η ομάδα του Ask.com που μέχρι τώρα έκανε την διαχείριση της υπηρεσίας ανακοίνωσαν πως αναγκάζονται να κλείσουν μετά την τεράστια επιτυχία των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Faceboo, Twitter, Digg και StumbleUpon.