Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το VLC Video Player for iPad πήρε την έγκριση της Apple

Η open source (ανοικτού κώδικα) εφαρμογή αναπαραγωγής video VLC πήρε τελικά την έγκριση της Apple και έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιείται στα iPad. Το VLC είναι η πιό δημοφιλής εφαρμογή αναπαραγωγής video με κύριο πλεονέκτημά του πως αναγνωρίζει ένα μεγάλο εύρος κωδικοποιήσεων κάνοντάς το να έχει περισσότερες δυνατότητες από το λογισμικό iTunes της Apple (το οποίο κυρίως αναπαράγει video σε πρωτόκολλο Η264 MPEG4).

Η απόφαση της Apple είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου του ότι πολύς κόσμος επιλέγει να βλέπει video και ταινίες που έχει κατεβάσει από το διαδίκτυο και που είναι σε διάφορες μορφές πρωτοκόλλων. Μέχρι τώρα θα έπρεπε να μετατρέπουν τις ταινίες αυτές σε κάποια συμβατή με το iTunes μορφή.

Hackers επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα των Σουηδών Δημοκρατών

Τρεις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Σουηδία καιεν μέσω έντονων αντιδράσεων για την εκλογή 20 βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών στην βουλή αποκαλύφθηκε πως hackers επιτέθηκαν στα συστήματα του κόμματος.

Σύμφωνα με τις αρχές της Σουηδίας έχουν διαρεύσει προσωπικά στοιχεία για 5.700 πολίτες που είτε είναι μέλη του κόμματος ή απλά ζήτησαν μέσω διαδικτύου πληροφορίες για το κόμμα και το πρόγραμμά του. Τα στοιχεία που έχουν διαρεύσει είναι ονόματα, επάγγελμα, τηλέφωνα, διεύθυνση και πολλές φορές ακόμα και τόπος διανομής σε χάρτη.  Την έρευνα έχουν επιληφθεί οι μυστικές υπηρεσίες της Σουηδίας μιας και πρόκειται για επίθεση σε κοινοβουλευτικό κόμμα. Η αστυνομία έχει παροτρύνει όσους πολίτες διαπιστώσουν πως τα προσωπικά τους δεδομένα έχουν διαρεύσει να προχωρήσουν σε μήνυση.

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ

Δημοσιεύτηκε από το www.fimotro.blogspot.com

Την απουσία «ηθικών φραγμών» στους νέους την ώρα που «σερφάρουν» στο Ίντερνετ κατέδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που μελέτησε τις ηθικές ευαισθησίες της «ψηφιακής γενιάς». Οι νέοι, την ώρα που βρίσκονται online, υποδύονται έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχουν όταν δρουν στον πραγματικό κόσμο. Ο «ψηφιακός εαυτός» τους είναι πιο ανάλγητος, πιο σκληρός και πιο «ανήθικος»...