Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Ο ιδρυτής του Wikileaks πούλησε τα δικαιώματα για την βιογραφία του

Σύμφωνα με μήνυμα που έστειλε κάποιο στέλεχος του εκδοτικού οίκου Knopf στις ΗΠΑ, φέρεται να έχει πουλήσει ο Julian Assange τα δικαιώματα για την συγγραφή της βιογραφίας του σε δύο εκδοτικούς οίκους. Πρόκειται για την Canongate στην Μεγάλη Βρετανία και την Knopf από τις ΗΠΑ.

Το βιβλίο του αναμένεται να διατεθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και θα ακολουθήσει το βιβλίο του πρώην συνεργάτ του Daniel Domschelt - Berg με τίτλο "Inside Wikileaks: My time at the World's Most Dangerous Website". Ο μέχρι πρότεινος συνεργάτης του έχει ήδη προχωρήσει στην λειτουργία μιας ανταγωνιστικής προς το Wikileaks ιστοσελίδας με το όνομα Openleaks (για την οποία έχουμε γράψει σε πελιότερη ανάρτηση).

Προβλήματα με το Skype

Κατά την διάρκεια της Τετάρτης αλλά και μεγάλο μέρος της Πέμπτης δεν ήταν δυνατή η χρήση της υπηρεσίας του Skype για εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία παρουσιάστηκε σφάλμα σε κόμβους του δικτύου, τα supernodes. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα στο σύστημα που peer-to-peer που χρησιμοποιεί για την σύνδεση των χρηστών μεταξύ τους. Υπολογίζεται πως το πρόβλημα επηρρέασε περίπου τα δύο τρίτα των χρηστών του.