Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Εξιχνιάστηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών στην Washington την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εξιχνίαση μιας από τις σοβαρότερες περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια ιστοελίδα με το όνομα Dreamboard που αριθμούσε 600 μέλη από όλον τον κόσμο και έδινε την δυνατότητα να ανταλλάσουν φωτογραφίες και βίντεο με περιεχόμενο πειδικήσ πορνογραφίας και κακοποίησης.

Περισσότεροι από 70 έχουν συλληφθεί με την κατηγορία πως μοιράζονταν το κοινό τους όνειρο να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή κοινότητα για την προώθηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Τα μέλη αποκτούσαν διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης στο υλικό ανάλογα με...

Η Apple σε αριθμούς

Η Apple συνέχισε και στο τελευταίο τρίμηνο την ιδιαίτερα ανοδική πορεία της ανακοινώνοντας για 13ο τρίμηνο στην σειρά καλύτερα αποτελέσματα από τις προβλέψεις όλων των αναλυτών. Ο τζίρος στο τελευταίο τρίμηνο ανήλθε στα 28.57 δισεκατομμύρια δολάρια με κέρδη ύψους 7.31 δισεκατομμύρια. Το ίδιο τρίμηνο πριν ένα έτος οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 15.7 και 3.25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα προϊόντα που οδηγούν την εταιρεία στα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα είναι φυσικά το iPhone και το iPad. Η Apple πούλησε την συγκεκριμένη περίοδο...

O Bill Gates πουλάει μετοχές

Ο ιδρυτής της Microsoft πούλησε την Τετάρτη πέντε εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας αποκομίζοντας περίπου 138 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των μετοχών που πούλησε είναι λιγότερο από το 1% του αριθμού των συνολικών μετοχών της Microsoft που κατέχει ο Gates και που ανέρχεται στις 551 εκατομμύρια μετοχές.