Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τι δεν σας λέει το Facebook για την ασφάλεια των δεδομένων σας

Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που το Facebook χρησιμοποιεί και διαχειρίζεται τα προσωπικά στοιχεία των μελών του. Είναι εντυπωσιακό το πώς καταφέρνει να δίνει ασαφείς απαντήσεις σε τόσο σημαντικά ερωτήματα όπως αυτά που αφορούν προσωπικά δεδομένα και να μπορεί παρόλα αυτά να συγκρατεί τις αντιδράσεις.

Έχει δεχθεί σοβαρή κριτική για την νέα πολιτική του περί προστασίας της ιδιοτηκότητας των μελών του και, επίσης, για τις διάφορες συνεργασίες που κάνει με τρίτους στους οποίους παρέχει πληροφορίες για τα μέλη του.

Τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο συλλέγει πληροφορίες για ασύρματα δίκτυα WiFi σε απόσταση χιλιομέτρων


WiFi-sniffing είναι η ορολογία που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ευρέως διαδεμομένο χόμπυ της αναζήτησης ασύρματων δικτύων σε μια περιοχή. Φανατικοί του χόμπυ οδηγούν με τις ώρες σε διάφορες περιοχές και συλλέγουν πληροφορίες για τα ασύρματα δίκτυα στων οποίων την εμβέλεια θα βρεθούν.

H Huawei υποκύπτει στις πιέσεις της Ινδίας

Η Κινέζικη εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού υποχώρησε στην νέα νομοθεσία που θέσπισε πρόσφατα η Ινδία και που υποχρεώνει όλους τους προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού να παρέχουν τον πηγαίο κώδικα και την αρχιτεκτονική των συστημάτων τους.

Ο ίδιος νόμος προβλέπει πως κάθε κενό ασφαλείας που θα διαπιστωθεί κατά την προμήθεια αλλά και την μετέπειτα λειτουργία των συστημάτων θα βαρύνουν τον προμηθευτή ο οποίος θα κινδυνεύει με υψηλά πρόστιμα και εισαγωγή στην μαύρη λίστα προμηθευτών.

Κενό ασφαλείας σε τουλάχιστον 40 εφαρμογές στα Windows


Σύμφωνα με τον HD Moore, διευθυντή ασφαλείας δεδομένων στην εταιρεία Rapid7, υπάρχει κάποιο κενό ασφαλείας σε τουλάχιστον 40 εφαρμογές που τρέχουν σε λειτουργικό σύστημα windows.

Η Intel εξαγοράζει την McAfee

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών και μικροκυκλωμάτων Intel ανακοίνωσε σήμερα πως ήρθε σε συμφωνία με την McAfee για την εξαγορά της δεύτερης έναντι περίπου 7.68 δισεκατομμύρια δολαρίων.

To Facebook τώρα ξέρει που βρίσκεστε

Σε μια συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε κάπως ξαφνικά στο Palto Alto, και για την οποία η πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους έλεγε πως το Facebook θέλει να κάνει μια ενημέρωση για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, παρουσιάστηκε η νέα υπηρεσία Facebook Places.

Τα Windows 7 κερδίζουν έδαφος

Τέτοιες μέρες πριν έναν χρόνο ετοιμαζόταν η Microsoft να διαθέσει στην αγορά το νέο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 7. Με τον φόβο μήπως προκύψει άλλη μια αποτυχία μετλά τα Vista που δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την αποδοχή του κόσμου, τα windows 7 δεν διαφημήστικαν ιδιαίτερα.