Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

H Telefonica αποσύρει την προσφορά της για εξαγορά της Βραζιλιάνικης Vivo.

O Ισπανικός πάροχος τηλεπικοινωνιών Telefonica απέσυρε την προσφορά της, ύψους 7.15 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι μεριδίου του μεγαλυτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας στην Βραζιλία, την Vivo.

Ο λόγος που αποσύρεται είναι επειδή το διοικητικό συμβούλιο της Portugal Telecom δεν ανταπηξήλθε στα deadlines που συμπεριλάμβανε η προσφορά.

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σου topsaxtiri.blogspot.com

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σου ideopigi.blogspot.com

Η Microsoft προειδοποιεί για κενό ασφαλείας στα Windows

H Microsoft προχώρησε σε ανακοίνωση όπου λέει πως έχουν παρατηρηθεί πολλές απόπειρες επιθέσεων από hackers οι οποίοι χρησιμοποιούν κενό ασφαλέιας με την χρήση κυρίως "μολυσμένων" USB flash μνημών.

Είναι η πρώτη φορά που η Microsoft παραδέχεται δημοσίως πρόβλημα ασφαλείας που επηρεάζει τα Windows SP2 από τότε που ανακοίνωσε πως παύει να υποστηρίζει την συγκεκριμένη έκδοση. Όταν διορθωθεί το πρόβλημα πάντως δεν πρόκειται να διανεμηθεί η λύση για την συγκεκριμένηεκδοση αλλά θα πρέπει οι χρήστες να αναβαθμίσουν το σύτυμά τους σε SP3, πράγμα που γίνεται δωρεάν μέσω διαδικτύου.

Eυχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σου salonica-press.blogspot.com

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σου gregordergrieche.blogspot.com

Μείωση online αναγνωστών της "The Times"

Σύμφωνα με την Observer, από τότε που η Timew ξεκίνησε να χρεώνει για την online ανάγνωση της εφημερίδας, οι αναγνώστες της μειώθηκαν κατά 33%. H Observer στηρίζεται σε στοιχεία της Experian Hitwise, εταιρεία που παρακολουθεί την κίνηση στο διαδίκτυο.

Η πτώση πάντως των αναγνωστών δεν είναι τόσο μεγάλη όσο λέγανε οι αρχικές προβλέψεις. Αναμενόταν πως

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σου ksipnistere.blogspot.com

H πολυαναμενόμενη ομιλία του Julian Assange στην HOPE 2010 μεταδόθηκε ηχογραφημένη

Ένα από τα πιό ενδιαφέροντα σημεία της HOPE 2010 (Hackers On Planet Earth), ένα συνέδριο που πραγμαοτποιείται κάθε δύο χρόνια στην Νέα Υόρκη, ήταν η αναμενόμενη παρουσία και ομιλία του Julian Assange. O Assange είναι ένας Αυστραλός hacker που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο κυρίως στις αρχές των ΗΠΑ, όπου οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ξεκαθαρίσει πως θέλουν να τον ανακρίνουν.

Ο Assange θεωρείται ο άνθρωπος πίσω απο το wikileaks που έχει επανειλλημένως διαρρεύσει στοιχεία που αποκαλύπτουν γεγονότα με ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα.

Η Apple απέσυρε το iChat από το App Store

Το iChat, μία εφαρμογή για το iPhone 4 που πολλοί ονομάζουν το Chatroulette της Apple, αποσύρθηκε από το App Store. Ο λόγος είναι πως το χρησιμοποίησαν πολλοί επιδειξίες πράγμα που είναι αντίθετο στην πολιτική της Apple. Ερωτήματα βέβαια γεννιούνται για το πως επέτρεψε κατ'αρχήν την εφαρμογή η Apple. Ηταν μάλλον προφανές πως θα γινόταν και τέτοια χρήση.

Η μόνη υπηρεσία που αυτή την στιγμή έχει η Apple και που πλησιάζει αυτήν του Chatroullete είναι