Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ta Fanpages sto Facebook ελκύουν ιούς

Κατά την ανακοίνωση για την διάθεση του Defensio 2.0, η εταιρεία Websense έκανε μια έρευνα στα δοάφορα links που στέλνονται στα fanpages κάποιων διάσημων στο Facebook. Αυτό έγινε στα πλαίσια της δυνατότητας του Defensio 2.0 να μπορεί να μπλοκάρει συνδέσμους κακόβουλα (links) που στέλνονται στο Facebook.

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό δοκιμάζει η Google

Τα τελευταία χρόνια η Google έχει αρχίσει να αποκλείνει από την αρχική της δραστηριότητα που είναι η αναζήτηση στο διαδίκτυο και εισβάλλει σε άλλους τομείς. Έτσι έγινε γνωστό πως τον τελευταίο καιρό έχει αναπτύξει λογισμικό που μπορεί να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο χωρίς την συμβολή κάποιου οδηγού. Μάλιστα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 225.000 χιλιόμετρα στους δρόμους του San Fransisco χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί

Συμφωνίες με μεγάλα ΜΜΕ κλείνει η Google

Η εταιρεία έχει πετύχει, στα πλαίσια της προώθησης του Google TV, συμφωνίες με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στις ΗΠΑ. Έτσι θα μπορεί να παρέχει περιεχόμενο όπως το CNN και το Cartoon Network από την Turner Broadcast.

Τα ΜΜΕ που θα παρέχουν το περιεχόμενό τους μέσω της πλατφόρμας Google TV είναι επίσης οι NBC, Time Warner και το Amazon. Το NBC θα παρέχει τα οικονομικά δελτία του CNBC και

"Κάθησαν" οι διαδικτυακές πωλήσεις τραγουδιών

Μετά από κάποια χρόνια ραγδαίας αύξησης στις πωλήσεις μεμονωμένων τραγουδιών στο διαδίκτυο φαίνεται πως η αγορά έχει σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Η εταιρεία Nielsen Music σε έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως το 2010 οι πωλήσεις έμειναν αμετάβλητες σε σχέση με το 2008 οπού είχε παρουσιαστεί μια αύξηση κατά 13% και το 2009 κατά 28%.

Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής μουσικής όπως η Vivendi Universal Music και η EMI έχουν επενδύσει πολλά στις διαδικτυακές πωλήσεις ώστε να καταπολεμήσουν την πειρατεία αλλά και γενικότερα την μείωση στις πωλήσεις των CD.

Οι ιαπωνέζοι έχουν τους λιγότερους φίλους

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών ΤNS σε 50.000 κατοίκους από 46 χώρες, διαπιστώνεται πως οι χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην Ιαπωνία έχουν τους λιγότερους φίλους στα προφίλ τους. Συγκεκριμένα έχουν κατά μέσο όρο 29 φίλους ενώ οι κινέζοι έχουν κατά μέσο όρο 68 φίλους.

Πιό δραστήριοι είναι οι χρήστες από την Μαλαισία όπου ο μέσος όρος είναι 233 και έπονται η Βραζιλία με 233 και η Νορβηγία με 217 φίλους. Η τεράστια αυτή διαφορά εξηγείται ενδεχομένως από την διαφορετική κουλτούρα που κάνει τους ιαπωνέχους και τους κινέζους να κάνουν λιγότερους αλλά πιο ουσιαστικούς φίλους.

Παραποίησε η NASA φωτογραφία με το photoshop για να κρύψει κάτι;

Κάποιος συνωμοσιολόγος που παρουσιάζεται ως ο DominatorPS3 στο YouTube ανήρτησε ένα βίντεο όπου ισχυρίζεται πως η φωτογραφία της ημέρας στην αστρονομία (Astronomy Picture of the Day) της 20ης Απριλίου είναι παραποιημένη με photoshop από την NASA με σκοπό να αποκ΄ρυψει κάτι που φωτογραφήθηκε στο διάστημα.

Πρόκειται για μια φωτογραφία του πλανήτη Κρόνου και

Ένοχος για απάτη στο Facebook αρνείται να πληρώσει πρόστιμο 873 εκατομμύρια δολάρια

Ένας καναδός που καταδικάστηκε το 2008 στις ΗΠΑ για κακόβουλη χρήση του Facebook κρίθηκε ένοχος και από τις δικαστικές αρχές του Καναδά μετά από παράκληση του Facebook να παρέμβουν. Το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί ανέρχεται στο ποσό των 837 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αρνείται να πληρώσει ο καναδός. Έχει μάλιστα θέσει τον εαυτό του σε καθεστώς χρεοκοπίας λέγοντας πως αδυνατεί να καλύψει το χρέος αυτό.

Η κατηγορία στην οποία κρίθηκε ένοχος είναι