Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

H Nokia Siemens Networks απολύει 1.500

Η Nokia Siemens Networks ξεκίνησε το πρόγραμμα περικοπής προσωπικού που έχει στόχο να απολύσει 1.500 από τους 6.900 εργαζομένους που απέκτησε κατά την εξαγορά της Motorola telecoms network unit τον Απρίλιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως η διαδικασία, η οποία θα επηρεάσει προσωπικό που εργάζεται στις διευθύνσεις τεχνολγιών GSM και Wimax, θα πραγματοποιηθεί...

Ο βασιλιάς των spam μυνημάτων κατηγορείται για επίθεση σε χρήστες του Facebook

Ο Sandford Wallace, 43 χρονών και γνωστός ως ο βασιλιάς των spam μηνυμάτων αναγκάστηλε μνα παραδοθεί στις αρχές των ΗΠΑ αφού αποκαλύφθηκε πως είχε στείλει 27 εκατομμύρια μηνύματα μέσω των server του Facebook. Ο Wallace, που μένει στο Λας Βέγκας παραδόθηκε στους πράκτορες του FBI και κατηγορείται με 11 κατηγορίες για εσκεμμένη εισβολή σε προστευμένο περιβάλλον υπολογιστών με πρόθεση την εγκληματική πράξη, αλλά επίσης επειδή παραβίασε παλαιότερη εντολή να μην μπαίνει στα συστήματα του Facebook με κανέναν τρόπο.

Αυτό που έκανε ο Wallace είναι να δημιουργήσει ένα λογισμικό που...

Γερμανία: Το Facebook ίσως παραβιάζει τον νόμο

Σύμφωνα με το γερμανικό Data Protection Agency, DPA, είναι βάσιμες οι υποψίες πως το Facebook παραβιάζει την νομοθεσία τηε Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υπηρεσία που προσφέρει και στην οποία συνδέει πρόσωπα σε φωτογραφίες με πραγματικά ονόματα. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται στους χρήστες στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2010 ενώ στην Ευρώπη ξεκίνησε τον Ιούνιο.

Οι γερμανικές αρχές εκτιμούν το ότι οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιούν την συγκεκριμένη υπηρεσία από τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας, όμως θεωρεί πως θα πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή να επιλέγει ο χρήστης αν θέλει να είναι ενεργοποιημένη. Κατά την DPA, η λειτουργία αυτή παραβιάζει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.