Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ο βασιλιάς των spam μυνημάτων κατηγορείται για επίθεση σε χρήστες του Facebook

Ο Sandford Wallace, 43 χρονών και γνωστός ως ο βασιλιάς των spam μηνυμάτων αναγκάστηλε μνα παραδοθεί στις αρχές των ΗΠΑ αφού αποκαλύφθηκε πως είχε στείλει 27 εκατομμύρια μηνύματα μέσω των server του Facebook. Ο Wallace, που μένει στο Λας Βέγκας παραδόθηκε στους πράκτορες του FBI και κατηγορείται με 11 κατηγορίες για εσκεμμένη εισβολή σε προστευμένο περιβάλλον υπολογιστών με πρόθεση την εγκληματική πράξη, αλλά επίσης επειδή παραβίασε παλαιότερη εντολή να μην μπαίνει στα συστήματα του Facebook με κανέναν τρόπο.

Αυτό που έκανε ο Wallace είναι να δημιουργήσει ένα λογισμικό που...
έστελνε μηνύματα σε χρήστες ενθαρρύνοντάς τους να επισκεφθούν μια ιστοσελίδα ενός υποτιθέμενου φίλου. Εκεί ζητιόταν από τους χρήστες να γράψουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Μετά τους προωθούσε σε ιστοσελίδες που πλήρωναν αδρά για να τους αυξάνει την επισκεψιμότητα.

Μπόρεσε να αποκτήσει τους κωδικούς 500.000 χρηστών μέσα από το προφίλ των οποίων επικοινωνούσε με τον ίδιο τρόπο με τους φίλους αυτών. Έτσι κατάφερε να παρακάμψει τα φίλτρα του Facebook για τέτοιες καταστάσεις και να φτάσει ο αριθμός των μηνυμάτων στα 27 εκατομμύρια μεταξύ του 2008 και του 2009.

Ο Wallace είχε καταδικαστεί το 2009 για άλλη υπόθεση και του είχε απαγορευτεί η είσοδος στο δίκτυο του Facebook. Στην καταδίκη αυτή ορίστικε πως έπρεπε να καταβάλλει στην εταιρεία το ποσό των 711 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που βέβαια το Facebook δήλωσε πως δεν υπολογίζει να εισπραξει. Από την νέα σύλληψη αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων και την απαγόρευση να μπαίνει στα δίκτυα Facebook και MySpace.