Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Το πρώτο τηλέφωνο που σηκώνεται όταν λάβει μήνυμα

Παρουσιάστηκε το πρώτο τηλέφωνο που σηκώνεται όταν λάβει μήνυμα ή εισερχόμενη κλήση. Το τηλέφωνο λέγεται Kinetics και για την δημιουργία του είναι υπεύθυνοι οι Jeremy Innes - Hopkins Design. Βέβαια πάνω στην συσκευή υπάρχει το λογότυπο της Nokia.

Ψηφιακά αποτυπώματα για μεγαλύτερη ασφάλεια

Στο συνέδριο Black Hat την επόμενη εβδομάδα, στο Las Vegas, πρόκειται να παρουσιάσει ο Greg Hoglund (CEO της Hbgary) κάποιες νέες μεθόδους ανάλυσης και αναγνώρισης κώδικα λογισμικού. Η ομιλία του θα έχει τον τίτλο Malware Attribution: Tracking Cyber Spies and Digital Criminals.

Αναγνωρίζοντας τα εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί και διάφορες

Η Apple απειλείται από πρόστιμο δισεκατομμυρίων δολαρίων

Φέτος έχει ξεκινήσει μια νέα μόδα μηνύσεων στις ΗΠΑ που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες. Οι μηνύσεις αυτές έχουν πάρει το όνομα "qui tam" και είναι μηνύσεις που φίνονται από φυσικά πρόσωπα έναντι άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων για λογαριασμό του κράτους. Ο μηνυτής ισχυρίζεται πως γνωρίζει κάποιο παράπτωμα του μηνυόμενου όπως π.χ. πως έχει δώσει ψευδείς πληροφορίες στο κράτος.

Η μόδα λοιπόν είναι

Το Facebook δεν τα πάει καλά με την ικανοποίηση των μελών του

Σύμφωνα με την ACSI (American Customer Satisfaction Index), το Facebook δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη αποδοχή στα μέλη του. Το ACSI ιδρύθηκε από το Michigan Ross School of Business και κάνει μετρήσεις ικανοποίησης πελατών. Εϊναι η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνει και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν έκανε μετρήσεις για το Twitter

Διπλασίασε τα κέρδη της η Apple

Η Apple Inc. πρόκειται σύμφωνα με την Bloomberg να ανακοινώσει διπλασιασμό των κερδών της το τελευταίο τρίμηνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που θα κάνει αργότερα σήμερα, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 2.87 δισεκατομμύρια δολάρια (3.09$ ανά μετοχή) το τελευταίο τρίμηνο. Έναν χρόνο πριν οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 1.23 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 1.35$ ανά μετοχή, μια αύξηση 76%.

Τα αποτελέσματα αποδίδονται στις πολύ καλές πωλήσεις που έκανε το iPad και η πρώωρη (κατά τρεις μέρες) διάθεση του iPhone 4.

Ιστοσελίδες με επέκταση .co είναι πλέον γεγονός

Η εταιρεία .CO Internet S.A.S. ανακοίνωσε σήμερα πως θα μπορεί να διαθέτει ονόματα (domains) με την επέκταση .co . Πρακτικά δεν έχει κάποια διαφορά από τις αντίστοιχες με επέκταση .com και θα είναι προσβάσιμες από όλο το κοινό του διαδικτύου.

Η εισαγωγή τέτοιων σελίδων πιστεύεται πως δεν θα είναι δύκολη μιας και ήδη κάποιες χώρες την έχουν εισαγάγει (Ηνωμένο Βασίλιο με το .co.uk και η Ιαπωνία με το .co.jp)

Μια από τις πρώτες εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν για την καινούργια επέκταση είναι το Twitter που κατοχύρωσε πολύ νωρ'ις το t.co.

Απάντηση στην Apple και από την Samsung.

Μετά τις αιχμηρές απαντήσεις της RIM και της Nokia στις δηλώσεις του Steve Jobs πως όλα τα τηλέφωνα έχουν λίγο ή πολύ προβλήματα με το σήμα, ήρθε και η σειρά της Samsung.

Ο Steve Jobs είπε στην συνέντευξη τύπου την Παρασκευή πως

Η Nokia ψάχνει νέο CEO

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Nokia βρίσκεται σε αναζήτηση νέου CEO. Η αντικατάσταση του Olli-Pekka Kallasvuo θεωρείται πλέον απαραίτητη μετά την πτώση της μετοχής και τις δυσκολίες που έχει η εταιρεία στην αγορά των smartphones απέναντι στον ανταγωνισμό της Apple και της Google.

H Amazon πουλάει περισσότερα ηλεκτρονικά βιβλία από συμβατικά

Η αγορά των ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books) έχει αρχίσει να ξεπερνάει την αντίστοιχη αγορά των συμβατικών.

Η Amazon πούλησε 143 ηλεκτρονικά βιβλία για κάθε 100 συμβατικά το δεύτερο τρίμηνο. Ο ρυθμός αυξάνεται εντυπωσιακά

Επανάσταση στην χρήση κινητών τηλεφώνων για ανθρώπους με δυσκολίες ακοής

Το FaceTime στο iPhone 4 θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, ένα τεράστιο βήμα στην χρήση των κινητών τηλεφώνων από ανθρώπους που δεν έχουν ακοή ή έχουν μειωμένη ακοή. Η νέα υπηρεσία θα ξεκινήσει την 26η Ιουλίου και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Apple με την ZVRS.

Το VRS (Visual Relay Service) είναι μια τεχνολογία η οποία μετατρέπει την νοηματική γλώσσα στις αντίστοιχεσ λέξεις ηχητικά και επίσης αντίστροφα μετατρέπει λέξεις στα αντίστοιχα νοηματικά σήματα. Η Τεχνολογία που χρησιμοποιεί η ZVRS είναι συμβατή με το ASL (American Spoken Language)

Η Coca - Cola αποσύρει καμπάνια στο Facebook

Η Coca-Cola αναγκάστηκε να αποσύρει καμπάνια στο Facebook με την ονομασία Dr Pepper.

Η απόφαση πάρθηκε επειδή το status κάποιου 14χρονου κοριτσιού άλλαξε και παρέπεμπε σε κάποια ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου ως αποτέλεσμα της διαφήμισης.

Η Coca-Cola δήλωσε πως αποσύρει άμεσα την διαφημιστική καμπάνια και πως ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.