Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

5 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται σε όλον τον κόσμο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ericsson που διενήργησε έρευνα σχετικά με την χρήση κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο, την 8η Ιουλίου υπογράφηκε η συνδρομή που σηματοδοτεί την χρήση 5 δισεκατομμυρίων κινητών συσκευών.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εφταπλασιαστεί ο αριθμός των ενεργών sυνδέσεων, από 720 εκατομμύρια.

Η Apple ήξερε το πρόβλημα με την κεραία

Ήξερε τελικά η Apple το πρόβλημα με την κεραία στο iPhone 4; Και αν το ήξερε, διέθεσε την συσκευή εμπορικά ενώ ήταν εν γνώση της πως οι πελάτες της θα αντιμετώπιζαν προβλήματα με το σήμα και με χαμένες κλήσεις;

Σύμφωνα με την Bloomberg, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν άμεση σχέση με το θέμα, ο Ruben Caballero

Η Google μεταφράζει την wikipedia

Η Google έχει ξεκινήσει ένα project να μεταφράσει την πολύ δημοφιλή ιστοσελίδα wikipedia σε κάποιες λιγότερο συνηθισμένες. Το wikipwdia έιναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που περιλαμβάνει περισσότερα από 15 εκατομμύρια άρθρα σε 272 γλώσσες. Το εντυπωσιακό είναι πως, παρότι τα άρθρα είναι σε τόσες γλώσσες, η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Η ομάδα μεταφράσεων της Google σκοπεύει να κάνει όλη αυτή την πληροφορία διαθέσιμη σε κάποιες από τις λιγότερο συνηθισμένες γλώσσες.

Είναι μετρημένες οι μέρες του Symbian?

Αυτή την στιγμή το λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Σύμφωνα όμως με αναλυτές στην εταιρεία Gartner θα αλλάξει αυτή η τάση και μάλιστα ίσως και σύντομα.

Τα μερίδια αγοράς στην παγκόσμια αγορά είναι ως ακολούθως:

Το iPhone 4 είναι τα Vista της Apple

Ο Kevin Turner, Operative Director στην Microsoft, είπε σε ομιλία του στο Worldwide Partner Conference πως το iPhone 4 είναι για την Apple ό,τι υπήρξαν τα Windows Vista για την Microsoft.

Είναι γνωστό πως

Συνέντευξη τύπου την Παρασκευή η Apple

Η Apple έχει προσκαλέσει επιλεγμένους δημοσιογράφους σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη τυπου την Παρασκευή. Το μόνο που έχει διαρεύσει είναι πως πρόκειται για το iPhone 4.

Πιθανολογείται πως θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τα προβλήματα της συσκευής. Υπάρχουν όμως και ελπίδες πως θα ανακοινωθεί δραστική μείωση της τιμής της. Βέβαια σύμφωνα με τους κανόνες του marketing, τις Παρασκευές ανακοινώνονται μόνο άσχημα νέα οπότε ίσως οι ελπίδες αποδειχθύν κενές. Άλλωστε πριν τρία χρόνια η Apple ανακοίνωσε την μείωση τιμής του iPhone μια Τετάρτη.

Το χταπόδι Paul αποκτά δική του εφαρμογή στο iPhone

Η εταιρεία uTouchLabs έχει αρχίσει να διανείμει στο App Store μια εφαρμογή με το όνομα "Ask the Octopus". Πρόκειται για εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί για το iPhone, το iPod Touch και το iPad και πραγματοποιεί προβλέψεις για τιδήποτε.. όχι μόνο ποδόσφαιρο.

Η εφαρμογή ξεκινάει με την εμφάνιση ενός χταποδιού και

Το περιοδικό PC Zone κλείνει μετά από 17 χρόνια

Το γνωστό αγγλικό περιοδικό PC Zone ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την έκδοσή του μετά από 17 χρόνια. To PC Zone είναι ένα από τα πρώτα περιοδικά που είχαν αποκλειστικό αντικείμενο τα παιχνίδια για PC.

Θα σταματήσει την λειτουργία της στις 2 Σεπτεμβρίου μετα από

2% η ανταπόδοση στα 58 εκατομμύρια δολάρια που ξόδεψε η RIAA

Η RIAA (Recording Industry Association of America) πλήρωσε για δικαστικά έξοδα τα έτη 2006 - 2008 το ποσό των 58 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να καταπολεμήσει την πειρατεία στην μουσική, και συγκεκριμένα το file sharing που πραγματοποιείται στο internet.

Κατάφερε τελικά να αποσπάσει το 2% αυτής της επένδυσης από "πειρατές" που κρίθηκαν ένοχοι. Τα ακριβή ποσά είναι $58.258.394 προς $1.362.572.

Η Google και ο αλγόριθμός της

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι πλέον η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης στο διδίκτυο. Διαχειρίζεται περίπου τα δύο τρίτα των αναζητήσεων και πολλές ιστοσελίδες βασίζονται στην Google για το 50% της κινησής τους.

Πολλές φορές όμως η Google παρεμβαίνει στον αλγόριθμό της ώστε να επηρεάζει την θέση στην οποία εμφανίζεται κάποια συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Τελικά η κότα έγινε πριν το αυγό...

Παρότι υπάρχει η πεποίθηση πως το αυγό έγινε πριν την κότα, τώρα υπάρχει επιστημονική απόδειξη πως τελικά η κότα έγινε πρώτη. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται ο Dr. Colin Freeman του πανεπιστημίου του Sheffield.

Ψέματα που λέμε στα dating sites

Εϊναι βέβαιο πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν διάφορα sites κοινωνικής δικτύωσης λένε κάποια ψέματα ώστε να είναι πιό δημοφιλείς. Και σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις δεν βλάπτει κανέναν αν κάποιος δηλώσει πως είναι λίγο ψηλότερος ή ότι είναι ελεύθερος ενώ είναι παντρεμένος.

Όμως, όταν πρόκειται για dating sites

H Google χρηματοδοτεί έρευνες σχετικά με τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP, η Google πρόκειται να χρηματοδοτήσει με περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια κάποιες ομάδες που αποτελούνται από ερευνητές στον χώρο των κοινωνικών επιστημών για να διερευνήσουν την αξία των ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών.

Η κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια του να αξιολογηθεί κατά πόσο η επένδυση