Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Gates θα δωρίσει πολλά εκατομμύρια για τεχνολογίες εκπαίδευσης

Είναι γνωστό πως ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δεν κρύβει την άποψή του πως μεγάλο μέρος της μελλοντικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιείται στο διαδίκτυο. Νωρίτερα το καλοκαίρι παρότρυνε τα κράτη να αρχίσουν να σκέφτονται μεθόδους βαθμολόγησης εκπαίδευσης έξω από τα πλαίσια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Είπε πως η εκπαίδευση θα είναι συνεχής και θα εξελίσσεται κυρίως στο διαδίκτυο.

Σήμερα σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως το ίδρυμά που έχει με την σύζυγό του "Bill and Melinda Gates Foundation" πρόκειται να δωρίσει πολλά εκατομμύρια επί σειρά ετών σε καινοτόμες τεχνολογίες εκπαίδευσης, με ειδική έμφαση στις διαδικτυακές τεχνολογίες. Το πρόγραμμα θα λέγεται The Next Generation Learning Challenges.

16 εβδομάδες στην φυλακή επειδή δεν αποκαλύπτει το password του υπολογιστή του.

Ο 19χρονος Oliver Drage από το Liverpool καταδικάστηκε σε 16 εβδομάδες φυλάκιση δεν αποκαλύπτει τον κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή του. Τον είχαν συλλάβει οι αρχές τον Μάϊο του 2009 στα πλαίσια έρευνας για παιδική πορνογραφία.

Κατά την σύλληψη η αστυνομία κατέσχεσε τον υπολογιστή που όμως είναι κλειδωμένος με έναν κωδικό 50 χαρακτήρων και που δεν έχει καταφέρει ακόμα να τον σπάσει. Ο Drage δεν έχει ακόμα κατηγορηθεί για παιδική πορνογραφία μιας και δεν έχει γίνει δυνατή η διαπίστωση του περιεχομένου του υπολογιστή αλλά οι αρχές πιστεύουν πως είναι θέμα χρόνου να το καταφέρουν.

Glassgate... ο επόμενος εφιάλτης της Apple;

Σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του iPhone 4 κυκλοφόρησαν φήμες πως η συσκευή έχει πρόβλημα με την λήψη του σήματος όταν την κρατάει κάποιος με συγκεκριμένο τρόπο. Οι φήμες οδήγησαν στο περίφημο "σκάνδαλο" Antennagate το οποίο κόντεψε να καθορίσει με αρνητικό τρόπο την επιτυχία του νέου iPhone.

Με μια εκ του αποτελέσματος καλή διαχείριση του προβλήματος από τον Steve Jobs (CEO της Apple) και με την προσφορά προστατευτικών θηκών που εξαλείφει το πρόβλημα, οι πωλήσεις είδαν μόνο βραχυπρόθεσμα κάποια πτώση.

Τώρα ήρθε η ώρα του Glassgate. Τι είναι αυτό; Είναι

Η Google ανεβαίνει, το Yahoo πέφτει

Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας πολύ καλός μήνας για την μηχανή αναζήτησης της Google σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης αποτέλεσς την επιλογή των χρηστών κατά 72.15% στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ανεβάζοντας το ποσοστό της από το 71.59% του προηγούμενου μήνα.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, το Microsoft Bing, κατείχε το 23.64% των αναζητήσεων. Το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει τις αναζητήσεις που πραγμαοτποιήθηκαν στην ιστοσελίδα της Microsoft, bing.com, αλλά επίσης και τις αναζητήσεις που έγιναν από το Yahoo, μιας και η τελευταία χρησημοποιεί πλέον την μηχανή της αναζήτησης της Microsoft. Οι αναζητήσεις που έγιναν από το bing.com ήταν το 10.10% ενώ το υπολειπόμενο 13.54 ήταν μέσω του Yahoo. Τα νούμερα αυτά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα δείχνουν μια πτώση κατά 2% του Yahoo και άνοδο του bing.com κατά το ίδιο ποσοστό.

73% παιδιών νηπιακής ηλικίας έχουν "ψηφιακή ζωή"

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) των παιδιών κάτω από 2 χρονών έχουν κάποιου είδους ψηφιακού αποτυπώματος, όπως για παράδειγμα διαδικτυακό album φωτογραφιών ή ακόμα και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) σύμφωνα με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας δεδομένων AVG.

Έρευνα της εταιρείας αποκάλυψε πως το 37% των νεογέννητων παιδιών έχουν "online" ζωή από την στιγμή που γεννιούνται. Επιπλέον, σχεδόν το ένα τέταρτο των παιδιών  (23%) έχουν ακόμα και τις φωτογραφίες από τους υπέρηχους στο διαδίκτυο, πολύ πριν γεννηθούν, με πρωτοβουλία των γονιών τους.