Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Το FBI σε διαμάχη με το Wikipedia

Το FBI έχει με αποστολή του στα κεντρικά του Wikipedia στο San Fransisco, κατηγορώντας την δεύτερη πως κάνει χρήση και αναπαραγωγή του λογότυπου της υπηρεσίας χωρίς ανάλογη εξουσιοδότηση.

Η ΑΤ&Τ και η RIM παρουσιάζουν την "καλύτερη συσκευή Blackberry όλων των εποχών"

Ο CEO για τις αγορές κινητής τηλεφωνίας στην ΑΤ&Τ Ralph de la Vega αποκάλεσε το Blackberry Torch " η καλύτερη συσκευή Blackberry όλων των εποχών". Ο ένας εκ των δύο ιδρυτών και CEO της RIM το αποκάλεσε "το πρώτο τηλέφωνο με οθόνη αφής και συμβατικό πληκτρολόγιο". Το σίγουρο είναι πως ήρθε για να ανταγωνιστεί κυρίως το iPhone αλλά οπωσδήποτε και τα Android.

Κενό ασφαλείαςπαραδίδει το iPhone σας στα χέρια των hackers.

Ήρθε η σειρά να αποκαλυφθεί κενό ασφαλείας και στα iPhone, Ipod touch και iPad. Υπάρχει η δυνατότητα σε hackers να "περάσουν" στις συσκευές αυτές οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλουν χωρίς να αντιληφθεί τίποτα ο ιδιοκτήτης της συσκευής

Το Κουβέϊτ ζητάει από την RIM να μπλοκάρει σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου

Το Κουβέϊτ, σε αντίθεση με άλλα κράτη στον Κόλπο δεν πρόκειται να απγορέψει την χρήση των υπηρεσιών του Blackberry. Ζήτησε όμως από την κατασκευάστρια εταιρεία να εμποδίζει την πρόσβαση σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η RIM επιβεβαίωσε πως θα εμποδίσει για αρχή 3.000 τέτοιες ιστοσελίδες ενω η κυβέρνηση του Κουβέϊτ έδωσε προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα πως πρόκειται να απαγορέψει την χρήση των υπηρεσιών Blackberry τον Οκτώβριο μέχρι να λυθούν τα θέματα ασφαλείας που κρίνει η ρυθμιστική επιτροπή τηλεπικοινωνιών πως υπάρχουν. Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα συζητήσεων που διήρκεσαν περισσότερο από τρια έτη.

Η RIM έχει επίσης συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Ινδίας ώστε να μπορεί η τελευταία να παρακολουθεί όταν θέλει την ανταλλαγή email.

Τα κράτη του Κόλπου και η Ινδία έχουν περισσότερο από 2 εκατμμύρια χρήστες Blackberry, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 5% των περίπου 41 εκατομμυρίων συσκευών που βρίσκονται παγκοσμίως σε λειτουργία

Και άλλοι ακολουθούν το παράδειγμα της Ελλάδας

Μετά από την καινοτόμο κίνηση της Ελλάδας τον Μάρτιο να χρησιμοποιήσει το Google Earth για να εντοπίζει ιδιωτικές πισίνες που δεν έχουν δηλωθεί, τώρα ακολούθεί και η πόλη Riverhead στο Long Island. Κάνοντας το ίδιο που έκανε και η Ελλάδα, η πόλη του Riverhead κατάφερε να εντοπίσει 250 αδήλωτες πισίνες και να εισπράξει 75.000$ σε πρόστιμα.

Ο νέος κώδικάς προστασίας της Microsoft για τα windows 7 έσπασε και όλας

Το Service Pack 1 των Windows 7 συμπεριλαμβάνει και την ενημέρωση KB71033 η οποία προστατεύει κατά της παράνομης λειτουργίας των Windows 7. To η ενημέρωση του WAT (Windows Activation Technology), της τεχνολογίας που επιτρέπει την ενεργοποίηση των Windows κατά την εγκατάσταση, κατάφερε να αποδυναμώσει περίπου 70 crack που το παρέκαμπταν.

Οι hackers κέρδισαν πάλι όμως αποδεικνύοντας πως ούτε τα windows 7 είναι τόσο προστατευμένα από την πειρατεία. Βέβαια η διάθεση του Windows 7 SP1 δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από το πρώτο εξάμηνο του 2011 οπότε υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για να επανέλθει με κάποιο πιό ισχρυό WAT.

Συνεργάτης του Wikileaks υπό κράτηση στα σύνορα

Ο Jacob Appelbaum τέθηκε υπό κράτιση στο αεροδρόμιο Newark στο New Jersey τέθηκε υπό κράτηση από πράκτορες των ΗΠΑ όταν έφτανε από την Ολλανδία με προορισμό το Las Vegas όπυ θα συμμετείχε σε συνέδριο hackers.

Ο Applebaum είναι κάτοικος Seattle και είναι προγραμματιστής στο TOR project, ένα project που έχει στόχο την ανωνυμία στο διαδίκτυο και μεσώ του οποίου μπορεί κάποιος να πλοηγείται ανώνυμα στις διάφορες ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στον Applebaum,

Η μεγαλύτερη κίνηση κατά της "πειρατείας" στην Βουλγαρία

Η αστυνομικές αρχές της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη κίνηση κατά της πειρατείας στο Internet που έχει γίνει ποτέ σύμφωνα με δήλωση της IFPI (International Recording Industry Association) την δευτέρα.

Προχώρησς στο κλείσιμο τεσσάρων

Ισορροπίες μεταξύ Android, iPhone και BlackBerry

H RIM, η Apple και η Google ανταγωνίζονται πλέον στην ίδια αγορά κινητών τηλεφώνων αφήνοντας την Nokia να απευθύνεται κυρίως σε ένα άλλο κοινό. Όμως μπορούν και οι τρεις εταιρείες να κρατήσουν τα μερίδια που έχουν στην αγορά;

Έρευνα της Nielsen και της Canalys έδειξαν τα εξής ενδιαφέροντα αποτελέσματα: