Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

H Apple παρατείνει την εγγύηση του παλιού Macbook Pro

Η Apple έχει παρατείνει σιωπηρά την εγγύυηση των παλιών Macbook Pro που έχουν ενσωματωμένη την κάρτα γραφικών Nvidia 8600M GT. H εγγύηση παρατείνεται σε τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία αγοράς υπο την προϋπόθεση οτι η οθόνη δεν έχει εικόνα ή έχει παραποιημένη εικόνα.

Οι συγκεκριμένοι  υπολογιστές κατασκευάστηκαν μεταξύ του Μαϊου 2007 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008. 

Η φωτογραφική μηχανή του μέλλοντος

Σύμφωνα με την Canon, όπως ανακοίνωσε στην έκθεση της Σαγκάης, η κάμερα του μέλλοντος δεν θα τραβάει φωτογραφίες. θα έχει την δυνατότητα να τραβάει βίντεο ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης από το οποίο εκ των υστέρων θα μπορεί ο χρήστης να εξάγει φωτογραφίας υψηλής ποιότητας από τα καρέ του βίντεο.

Η Dell εξαγοράζει την Scalent

Η Scalent είναι εταιρεία λογισμικού που εξειδικεύεται σε λύσεις virtualizing για servers. Ο στόχος της Dell είναι να το συνδυάσει με το δικό της σύστημα ΑΙΜ, Advanced Infrastructure Manager, που αποσκοπεί στην διαχείριση Data Centers.

Το λογισμικό τις Scalent,...

Το Facebook δεν έχει κερδίσει

Κυκλοφορούν φήμες πως η Google έχει στα σχέδιά της να επιτεθεί κατά της Facebook στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διευθυντής της Google στην Μεγάλη Βρετανία Matt Brittin είπε...

Red Hat 6

Το δεύτερο beta του Red Hat 6 δεν διαφέρει πολύ από το προηγούμενο και το μεγαλύτερο νέο είναι ίσως ο διαχωρισμός της έκδοσης server από την έκδοση workstation. To release έχει δύο iso, ένα για κάθε χρήση.

Κατά τα άλλα έχει αναβαθμισμένες...

H Nokia πουλάει...

Η Nokia, στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την Ιαπωνέζικη Renesas Electronics της πούλησε την μονάδα ασύρματων modem. 

Η εξαγορά επηρεάζει περίπου 1100 εργαζομένους...

Στο μισό η κατανάλωση ενέργειας στην Samsung

Η Samsung ανακοίνωσε πως εξελίσει την τεχνολογία oled για της οθόνες της υπολογίζοντας σε υποδιπλασιασμο της κατανάλωσής τους και διπλασιασμό του χρόνου ζωής (από 50.000 σε 100.000 ώρες).

Από την πλευρά της η Qualcomm...

Υπερφόρτωση στο σύστημα ενημέρωσης κοινού στο metro στο Λονδίνο

Από την 15 Ιουνίου έθεσε το metro στο Λονδίνο στην διάθεση του κοινού την νέα του υπηρεσία London Datastore. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποσκοπεί στο να ενημερώνει το κοινό για τις αναχωρήσεις των συρμών.

Τον πρώτο καιρό...

Ευρωπαϊκή Ενωση εναντίον Κίνας

Η ευρωπαϊκή ένωση έχει αρχίσει να ελέγχει τισ κατηγορίες της Βέλγικης εταιρείας Option, ότι η Κίνα σπάει την αγορά των modem στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα η Option κατηγορεί την Κίνα πως εξάγει προς την Ευρώπη τα επονομαζόμενα wwan modem ( wireless wide area network modem)...

Το Playstation 3 Slim λευκό

Η Sony ανακοίνωσε πως η επόμενη έκδοση του Playstation 3 Slim θα παρέχεται και σε λευκό χρώμα εκτός από το υφιστάμενο μαύρο. Επίσης οι σκληροί δίσκοι θα μεγαλώσουν σε 160 και 320Gb (από 120 και 250Gb).

Πάντως βγάζοντας την λευκή έκδοση θα αρχίσει να θυμίζει το Nintendo Wii.

Εφαρμογές διαγράφηκαν από το App Store

Πολλές περίεργες εφαρμογές οι οποίες ξαφνικά κατέλαβαν 41 θέσεις από τις 50 καλύτερες εφαρμογές απομακρύνθηκαν από το App Store το σαββατοκύριακο. Οι εφαρμογές αυτές είχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχέση με το Βιετνάμ.

Η βασική υποψία ξεκίνησε όταν πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν πως είχαν χρεωθεί για εφαρμογές που δεν είχαν αγοράσει. Όλλες οι ύποπτες εφαρμογές τελικά διαπιστώθηκε πως προέρχονταν από ένα και μόνο πρόσωπο, τον Thuat Ngyen, τον οποίον υποπτεύονται πως κατάφερε να σπάσει κωδικούς από πελάτες του App Store και με αυτούς τους κωδικούς αγόραζε τις εφαρμογές του.

Android vs IPhone - δωρεάν εφαρμογές

Μια έκθεση της εταιρείας Distimo αναφέρει πως η αναλογία δωρεάν εφαρμογών στο Google Android Market είναι διπλάσια από αυτήν των δωρεάν εφαρμογών στο Apples App Store.

Το μερίδιο των δωρεάν εφαρμογών...

Το χαρτί πιο γρήγορο από τον υπολογιστή

Η εταιρεία συμβούλων Norman Group πραγματοποίησε μια έρευνα στην οποία κατέληξε πως η ανάγνωση ενός βιβλίου σε χαρτί είναι πιο γρήγορη από την αντίστοιχη ανάγνωση σε συσκευές όπως το IPad, το Kindle της Amazon.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε...

Η Lennovo ευχαριστεί την Apple

Σε μια συνέντευξη στην Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας υπολογιστών από την Κίνα, Lennovo, κύριος Liu Chuanzhi αναφέρει πως έίναι τυχεροι που η Apple δεν έχει πραγματοποιήσει ιδιαίτερα μεγάλες επενδύσεις στην Κίνα.

Στην συνέντευξη είπε...

πως είναι μεγάλη τύχη για εμάς που ο Steve Jobs δεν έχει μεγάλη διάθεση και δεν τον ενδιαφέρει η αγορά της Κίνας. Αν η Apple έκανε την ίδια προσπάθεια με εμάς προς τους κινέζους καταναλωτές, τότε θα είχαμε πρόβλημα.