Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Η Microsoft επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια για τα Windows Phone 7

Φαίνεται πως η Microsoft σκοπεύει να επενδύσει ποσά μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προώθηση και ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Windows Phone 7. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο ακόμα και αν συγκριθεί με την κοινή επένδυση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που επένδυσαν μαζί η Verizon, η Motorola και η Google για την προώθηση του κινητού τηλεφώνου Droid, και την ανταγωνιστική του τοποθέτηση έναντι του iPhone.

Ένας στους τέσσερεις ιούς του τύπου worm μεταδίδονται μέσω μνημών USB

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ασφαλείας δεδομένων Panda Security μεταδίδονται μέσω μνημών USB και άλλων εξωτερικών μορφών αποθήκευσης το ένα τέταρτο των ιών τύπου worms. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 10.000 μικ΄ρες και μεσαίες εταιρείες και έδειξε πως πλέον ένας πολύ μεγάλος αριθμός κακόβουλου λογισμικού μεταφέρεται και μεταδίδεται μέσα από τέτοια μέσα.

Ο ιοί αυτοί δεν αντιγράφουν απλά τους εαυτούς τους στου υπολογιστές αλλά

Πολλοί hackers παραδίδουν άθελά τους τον κώδικά τους στην Microsoft.

Σύμφωνα με τον ειδικό στην ασφάλεια δεδομένων της Microsoft, Rocky Heckman, πολλοί hackers παραδίδουν άθελά τους τον κώδικα που ετοιμάζουν όταν στις δοκιμές τους προκαλούν κατάρρευση των Windows. Όπως και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις έτσι και όταν οι hackers προκαλούν κατάρρευση των windows, προβάλλεται ένα παράθυρο που ρωτάει αν θέλει ο χρήστης να ενημερώσει την Microsoft για το πρόβλημα που παρατηρήθηκε. Χωρίς πολλή σκέψη πολλοί Hackers κάνουν αποδοχή και με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτονται.

Ο Heckman λέει πως πολλοί hackers επιλέγουν την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, microsoft.com, για τις δοκιμές τους. Η ιστοσελίδα δέχεται κατά μέσο όρο 7.000 με 9.000 επιθέσεις κάθε δευτερόλεπτο.

Κορίτσι πετάει κουταβάκια σε ποτάμι

Μετά την γυναίκα που πέταξε μια γάτα σε κάδο απορρημάτων και που την καταγράφηκε σε video, άλλο ένα video κάνει τον γύρο ιστότοπων όπως τα 4chan, reddit και Facebook.

Δείτε το video:

To Facebook θέλει να κατοχυρώσει την λέξη Face

Μετά την διεκδίκηση του Facebook να κατοχυρώσει το συνθετικό Book σε κάθε χρήση στο διαδίκτυο προχωρόντας ακόμα και σε μήνυση προς την techbook.com τώρα θέλει να πάρει στα χέρια του και το συνθετικό Face

Εδώ όμως τα πράγματα είναι πιό δύσκολο μιας και θα αντιδράσουν εταιρείες όπως ακόμα και η Apple η οποία ήδη έχει την γνωστή υπηρεσία Facetime που είναι μια λειτουργία των βίντεο κλήσεων από τα iPhone. Κάποιος ακόμα που έχιε αντιδράσει είναι ο Aaron Greenspan, ο άνθρωπος που κυνήγησε τον Mark Zuckerberg (ιδρυτή του Facebook) διεκδικώντας την πατρότητα του Facebook. Ο Greenspan έχει μια εταιρεία που λέγεται FaceCash αλλά κατά δήλωσή του θέλει να κερδίσει το δικαίωμά του να χρησιμοποιεί το συνθετικό Face και σε μελλοντικές του δραστηριότητες,

O Julian Assange ζήτησε άδεια παραμονής στην Σουηδία

Ο ιδρυτής και διαχειριστής του ιστότοπου Wikileaks έχει ζητήσει άδεια παραμονής και εργασίας στην Σουηδία. Ο Julian Assange είναι Αυστραλός υπήκοος, δημοσιογράφος που πολλοί που τον γνωρίζουν από παλιά περιγράφουν και ως αυτοδίδακτο hacker. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώνουν και οι αρχές της Σουηδίας, ο Assange ζήτησε την άδεια στις 18 Αυγούστου κατά την επίσκεψή του στην Σουηδία.

To Google Realtime είναι πλέον σε λειτουργία

Η καινούργια υπηρεσία της Google που δίνει την δυνατότητα να κάνουμε αναζήτηση σε "πραγματικό" χρόνο είναι πλέον γεγονός. Στην σελίδα google.com/realtime μπορούμε να κάνονουμε αναζήτηση βλέποντας αποτελέσματα σύμφωνα με αναρτήσεις που γίνονται αυτή την στιγμή.

Έτσι

Η Nokia θα εγκαταστήσει servers στην Ινδία

Μετά τις αλλαγές στην νομοθεσία της Ινδίας και τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τις απαιτήσεις της κυβέρνησης προς την RIM (κατασκευάστρια των συσκευών Blackberry), η Nokia ανακοίνωσε πως προτίθεται να εγκαταστήσει servers στην Ινδία τον Νοέμβριο που σκοπό θα έχουν την διαχείριση των υπηρεσιών μηνυμάτων που παρέχει.Έτσι θα καλύπτεται η απαίτηση που θέλει την κυβέρνηση να μπορεί να παρακολουθεί ύποπτους για τρομοκρατία και άλλα εγκλήματα.

Η ανακοίνωση της Nokia ήρθε μόλις μία ημέρα πριν την στιγμή που θα αποφασίσει η κυβέρνηση της Ινδίας αν θα δώσει παράταση στην RIM να παρουσιάσει μια αντίστοιχη λύση.

Craig Silverstein: είμαι ο πρώτος υπάλληλος στην Google

Ο Διευθυντής Τεχνολογίας στην Google λέγεται Craig Silverstein και είναι ο πρώτος άνθρωπος που προσέλαβαν οι δύο ιδρυτές του κολοσσού, Lary Page και Sergey Brin το 1998. Από τρεις εργαζόμενους που είχε στο ξεκίνημά της η Google τώρα αριθμεί περισσότερους από 20.000 σε 70 σημεία σε όλον τον κόσμο.

Έρευνα σε όχημα της Google από τις Γαλικές αρχές

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg πραγματοποιήθηκε έρευνα στις 26 Αυγούστου σε όχημα της Google που χρησιμοποιείται για την υπηρεσία Street View. Τα οχήματα αυτά φωτογραφίζουν δρόμους ώστε οι φωτογραφίες αυτές να ενσωματωθούν στην εφαρμογή Google Earth και να μπορούν οι χρήστες να κάνουν περιήγηση σε διάφορα μέρη του κόσμου έοντας μια αίσθηση πως πραγματικά περπατούν στους συγκεκριμένους δρόμους.

Μετά την αποκάλυψη πως η Google δεν φωτογράφιζε απλά τους δρόμους αλλά έκανε και συλλογή δεδομένων από ασύρματα δίκτυα WiFi έχουν ακουστεί διαμαρτυρίες και ξεκινήσει έρευνες σε διάφορα κράτη.

Το MySpace συνδέεται με το Facebook.

Ο κάποτε μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Facebook, το MySpace προχώρησε σήμερα σε μια ενδιαφέρουσα κίνηση. Δίνει την δυνατότητα πλέον στα μέλη της να μοιράζονται την "κατάστασή" τους (status) και στο Facebook. Επίσης θα μπορούν να μοιράζονται links, φωτογραφίες, video, μουσική και εφαρμογές με τουσ φίλους τους στο Facebook.

Η Google θα σας λέει από εδώ και πέρα ποιά από τα email σας είναι σημαντικά και ποιά όχι

Σήμερα θα ξεκινήσει η Google να παρέχει στους χρήστες του Gmail μια υπηρεσία που θα φιλτράρει τα εισερχόμενα μηνύματα ανάλογα με την σημαντικότητα που έχουν. Θα προστεθεί ένα εργαλείο που λέγεται "Priority Inbox" και οι χρήστες που έχουν επιλέξει να την ενεργοποιήσουν θα λαμβάνουν τα πιό σημαντικά τους μηνύματα στο πάνω μέρος της σελίδας. Αμέσως μετά θα παρουσιάζονται αυτά τα μηνύματα τα οποία ο ίδιος ο χρήστης έχει σημαδέψει ως σημαντικά και στο τέλος όλα τα υπόλοιπα.

Συμφωνία μεταξύ Google και Associated Press

Μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων κατέληξαν τελικά σε συμφωνία οι δύο εταιρείες. Η συμφωνία προβλέπει πως η Google θα μπορεί να δημοσιεύει άρθρα από το Associated Press. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, πηγές που βρίσκονται "κοντά στις εξελίξεις" λένε πως η Google θα πρέπει να πληρώσει σε επταψήφιο νούμερο την δυνατότητα αυτή.Η ίδια εφημερίδα λέει πως το Associated Press ανγκάστηκε να υποχωρήσει στην απάιτησή του να μπορεί να ελέγχει το πως εμφανίζονται τα άρθρα της στα νέα της Google.

Ενδιαφέρεται η Cisco για εξαγορά την Skype;

Σύμφωνα με φήμες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιθυμεί η Cisco να εξαγοράσει την Skype πριν αυτό εισηχθεί στο χρηματηστήριο, μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει από την δεύτερη. Αν ισχύει αυτή η φήμη τότε θα πρόκειται για μια εξαγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού η Skype προσπαθεί να ανεβάσει την τιμή στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την αρχική της εισαγωγή.

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο Quicktime

Σύμφωνα με τον ισπανό ερευνητή ασφαλείας δεδομένων Ruben Santamarta έχει αποτύχει η Apple να "καθαρίσει" τον παλιό και ξεπερασμένο κώδικα λογισμικού από τις νέες εκδόσεις της εφαρμογής Quicktime που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ασφαλέιας στον Internet Explorer.

Το AutoCad επιστρέφει στα Mac

Μετά από 18 χρόνια απουσίας το Autocad επιστρέφει και πάλι στο Mac OS. Η Autodesk που είναι ο κατασκευαστής του AutoCad, ένα προϊόν που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην αγορά, διέθεσε μια έκδοση για Mac τελευταία φορά το 1992.

Ο Michael Jackson πρώτος στο OVI Store της Nokia

To OVI Store της Nokia είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν εφαρμογέσ, ringtones, screensavers και μουσική. Σύμφωνα λοιπόν με την Nokia, ο μουσικός που πουλάει καλύτερα στο κατάστημα είναι ο Michael Jackson περνώντας μπροστά από τον Elvis Presley και την Lady Gaga.

O ιδρυτής της Microsoft μηνύει την Apple και την Google

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά πολλών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας για παραβίαση τεσσάρων πατεντών σχετικά με τεχνολογίες στο διαδίκτυο και που ανήκουν στην εταιρεία του, Interval Licensing.