Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η Apple βγάζει τέσσερεις φορές περισσότερα λεφτά από την Google

Η Apple ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού της έτους, όπου είχε έναν τζίρο στα 20.34 δισεκατομμύρια δολάρια, μία αύξηση κατά 67% από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Συγκριτικά η Google προβλέπεται να ανακοινώσει έναν συνολικό τζίτο για όλο το 2010 που θα ανέρχεται στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου οικονομικού έτους προβλέπει η Apple έναν αυξημένο τζίρο που θα ανέρχεται στα 23 δισεκατομμύρια.

Το Πεντάγωνο αποτρέπει τα ΜΜΕ να συνεργαστούν με το Wikileaks

Λόγω των έντονων ανησυχιών πως το Wikileaks είναι έτοιμο να αναρτήσει στο διαδίκτυο νέα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, το Πεντάγωνο βγήκε με ανακοίνωσή του την Δευτέρα και συνέστησε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην συνεργαστούν με τον γνωστό ιστότοπο, αναμεταδίδοντας τα υποκλαπέντα έγγραφα.

Το Wikileaks είχε νωρίτερα φέτος αναρτήσει περίπου 70.000 στρατιωτικά έγγραφα που περιγράφουν πάνω από 90.000 περιστατικά από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ο κύριος λόγος που διαδόθηκε η συγκεκριμένη διαρροή είναι πως πολλά από τα περιστατικά περιγράφουν δολοφονίες άοπλων πολιτών και επίσης το πόσο πολύ έχει γίνει προσπάθεια συγκάληψης αυτών των περιστατικών.

Η διαρροή που αναμένεται τώρα υπολογίζεται να αφορά σε 500.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα από τον πόλεμο στο Ιράκ. Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, Davis Lapan, ανακοίνωσε πως

Περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια χρήστες του Internet μέχρι το τέλος του έτους

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών ITU, που υπάγεται στα ηνωμένα έθνη, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός χρηστών του διαδικτύου τα τελευταία πέντε χρόνια και ο αριθμός πρόκειται να υπερβεί τα 2 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Είναι περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού που υπολογίζεται στα 6.9 δισεκατομμύρια.

Από τους 226 εκατομμύρια νέους χρήστες το 2010, τα 162 εκατομμύρια είναι από τις ανεπτυσσόμενες χώρες. Συνολικά υπολογίζεται πως το 71% των συνολικών χρηστών θα προέρχεται από ανεπτυγμένες χώρες ενώ το 21% από τις ανεπτυσσόμενες.

Χωρίς Flash Player τα νέα MacBook Air μοντέλα της Apple

Είναι γνωστό πως η Apple δεν συμπεριλαμβάνει την δυνατότητα προβολής flash animations στις φορητές συσκευές iPhone και iPad. Όλα δείχνουν όμως πως ούτε το νέο MacBook Air θα έχει την δυνατότητα τέτοιας προβολής.

Το νέο είναι πως σε παλιότερα μοντέλα όταν απαιτείται η προβολή flash animation τότε εμφανίζεται ένα πλαίσιο που συμβουλεύει τον χρήστη να κατεβάσει το απαραίτητο plugin. Στο νέο MacBook Air δεν συμβαίνει αυτό αλλά απλά εμφανίζεται ένα λευκό πλαίσιο με την ενημέρωση πως δεν υπάρχει το απαραίτητο plugin. Δεν είναι γνωστό αν το ίδιο θα συμβαίνει με όλα τα μελλοντικά προϊόντα της Apple.

Πουλήθηκε το sex.com

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.