Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Πουλήθηκε το sex.com

13 εκατομμύρια δολάρια θα πληρώσει η Clover Holdings για να αποκτήσει τον έλεγχο της τοποθεσίας sex.com στο διαδίκτυο. Η πώληση είναι αποτέλεσμα δημοπρασίας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010 όταν χρεωκόπησε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του, η Escom LLC, και θα ολοκληρωθεί με την έγκριση του δικαστηρίου που διαχειρίζεται την χρεωκοπία, στις 27 Οκτωβρίου.

Η Clover Holidings είναι εταιρεία με έδρα το νησί St. Vincent στην Καραϊβική και πιστεύεται πως επικράτησε μεταξύ 12 ανταγωνιστών που κατέθεσαν προσφορά.

Το sex,com έιχει μια επεισοδιακή πορεία και έχει αλλάξει χέρια πολλές φορές. Ο πρώτος που το καταχώρησε ήταν ο Gary Kremen, ιδρυτής του match.com, το 1994.


Ο προηγούμενος ιδιοτκήτης Escom είχε αγοράσει τα δικαιώματα της τοποθεσίας το 2006 έναντι 14 εκατομμυρίων δολαρίων και ήταν ένα από τα υψηλότερα τιμήματα που έχουν δωθεί για τοποθεσία στο διαδίκτυο. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ καταβληθεί είναι 16 εκατομμύρια δολάρια το 1999 όταν η εταιρεία marketing QuinStreet είχε αγοράσει το insure.com.

Το sex.com αγοράστηκε το 1994 από τον Gary Kremen αλλά του το πήρε με παράνομους τρόπους ο Stephen Cohen το 1996, άνθρωπος που ήταν της εμπιστοσύνης του Kremen. Μετά από μεγάλη δικαστική διαμάχη επανήλθε ο έλεγχος στον Kremer ενώ ο Cohen αναγκάστηκε να πληρώσει 65 εκατομμύρια δολάρια ενώ έκανε και κάποια περίοδο στην φυλακή.