Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η Bόρειος Κορέα και στο Facebook

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει η Β. Κορέα μια επίθεση προπαγάνδας στο διαδίκτυο. Μετά την έναρξη καναλιού στοYouTube πριν έναν μήνα και την εισαγωγή της στο Twitter πριν περίπου μια εβδομάδα, τέθηκε σε λειτουργία σήμερα και η επίσημη σελίδα της κυβέρνησης στο Facebook.

Η διεύθυνση της σελίδας είναι facebook.com/uriminzokkiri και έχει ήδη 51 "φίλους", οι περισσότεροι Κορεάτες. Επίσης έχει 83 αναρτήσεις φωτογραφιών, video, και αναρτήσεις τοίχου.

Νέα ενημέρση από την Adobe διορθώνει κενά ασφαλείας

Η Adobe Systems διέθεσε μια έκτακτη ενημέρωση για τα προϊόντα Adobe Reader και Acrobat. Oι νέες εκδόσεις είναι η 9.3.4 του Adobe Reader και 8.2.4 του Acrobat.O λόγος που επέλεξε η Adobe Systems να επισπεύσει τις νέες εκδόσεις είναι ένα κενό ασφαλείας που είχε ανακαλυφθεί στα αρχεία pdf.

Το κενό ασφαλείας σχετίζεται με την διαχείρηση των γραμματοσειρών στα συγκεκριμένα αρχεία και αποκαλύφθηκε κατά το συνέδριο Black Hat τον Ιούλιο.

Προσοχή στην Cameron Diaz... μπορεί να εισβάλει στον υπολογιστή σας

Η εταιρεία ασφάλειας δεδομένων McAfee, η οποία παρεπιπτόντως χθές ανακοινώθηκε πως πωλείται στην Intel έναντι 7.68 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δημοσιεύει κάθε χρόνο έναν κατάλογο με τους πιο "επικίνδυνους" celebrities στο internet. Τους κατατάσσει ανάλογα με τον κίνδυνο που διατρέχει κάποιος να πέσει θύμα κακόβουλου λογισμικού όταν κάνει αναζήτηση στο όνομά τους.

Έτσι κάνοντας αναζήτηση στο "Cameron Diaz" διατρέχετε 10% κίνδυνο να καταλήξετε σε κάποια ιστοσελίδα που θα σας "μολύνει" με κακόβουλο λογισμικό. Ένα στα δέκα αποτελέσματα δηλαδή κρύβει παγίδες. Το κακόβουλο λογισμικό βρίσκεται συνήθως σε

H Nότιος Κορέα μπλοκάρει το Twitter της Βόρειας Κορέας

Έναν μήνα μετά την έναρξη της λειτουργίας του επίσημου "καναλιού" της στο Youtube, η Βόρειος Κορέα έκανε είσοδο την προηγούμενη εβδομάδα και στο Twitter. Ο λογαριασμός της έχει το όνομα @Uriminzok (στο YouTube λέγεται Uriminzokkiri) και σημάινει περίπου "Οι άνθρωπί μας/ Το έθνος μας".

Στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας απέκτησε 9.000 followers παρότι έχει κάνει μόνο 36 αναρτήσεις.

Lady Gaga: το πιό δημοφιλές άτομο στο internet

Σύμφωνα με την υπηρεσία μέτρησης ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Famecount.com, η Lady Gaga πρόκειται να ξεπεράσει την Britney Spears σήμερα στο Twitter. Η Britney Spears ήταν μέχρθ χθες η πιό δημοφιλής χρήστης παγκοσμίως στο Twitter έχοντας 5,646,028 "followers" σε σύγκριση με την Lady Gaga που είχε 5,635,460. Αυτό αναμένεται να αντραπέι σήμερα δίνοντας την πρώτη θέση στην Lady Gaga.