Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

To Skype αναβαθμίστηκε για το iOS 4


Όταν διατέθηκε το iOS 4, και δεδομένης της δυνατότητάς του να υποστηρίζει το multitasking, τα δύο μεγάλα ερωτήματα ήταν:

Και άλλη φωτογραφία της BP που έχει επεξεργαστεί με Photoshop.



Μετά την φωτογραφία από το κέντρο ελέγχου της BP που είχε περάσει από επεξεργασία με το Photoshop, τώρα δημοσιεύτηκε και άλλη παρόμοια περίπτωση. Είναι προφανές πως η προηγούμενη περίπτωση δεν ήταν μεμονωμένη. Η φωτογραφία τραβήχτηκε την 26η Ιουλίου από ελικόπτερο S-92.

Δείτε και μόνοι σας τα στοιχεία:

Η BP παραδέχεται πως χρησιμοποίησε Photoshop στην ιστοσελίδα της


Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει όταν αποκαλύφθηκε πως η BP χρησιμοποίησε το Photoshop για να παραποιήσει φωτογραφία που δείχνει τις οθόνες ελέγχου για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικό, η BP αναγκάστηκε να τοποθετήσει την πρωτότυπη και να απολογηθεί για αυτό που έκανε.

Η εταιρεία δήλωσε πως

H εισαγγελία του Connecticut ζητάει πληροφορίες σχετικά με την συλλογή προσωπικών δεδομένων από την Google


Ο εισαγγελέας του Connecticut ηγούμενος μιας πρωτοβουλίας 37 πολιτειών στις ΗΠΑ έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή στην Google ώστε η τελευταία να παραδώσει στοιχεία σχετικά με την συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσω ασύρματων δικτύων WiFi.

Η Google έχει τα τελευταία χρόνια πολλά αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο, εξοπλισμένα με ειδικό εξοπλισμό,

Η Apple πρόσθεσε και μια συσκευή Nokia σε αυτές που έχουν πρόβλημα με την κεραία τους


Κατά την συνέντευξη τύπου της Apple την προηγούμενη Παρασκευή o Steve Jobs ανέφερε πως το πρόβλημα με την λήψη στο iPhone 4 είναι συνηθισμένο και παρατηρείται σε σχεδόν όλες τις συσκευές που έχουν εσωτερική κεραία. Για να το τεκμηριώσει έδωσε στην δημοσιότητα μια ιστοσελίδα όπου έχουν αναρτήσει φωτογραφικό υλικό που το αποδεικνύει. Την ιστοσελίδα μπορείτε να την δείτε εδώ.

Στην πρώτη έκδοση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αναφερόντουσαν μόνο τα

Προθεσμία 120 μερών στην Google από την εισαγγελία του Rio de Janeiro


Οι Βραζιλιάνικες αρχές του Rio de Janeiro έχουν ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για την Google σχετικά με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Orkut, που είναι σε beta έκδοση και ανήκει στν Google. Σύμφωνα με την εφημερίδα O Estado de S. Paulo η έρευνα εστιάζει σε αδικήματα όπως παιδοφιλία, δυσφήμηση και παραποίησης ταυτότητας.

Οι αρχές ζητάνε από την Google να διατηρεί βάση δεδομένων με

Πως ένας δεκαπεντάχρονος κορόϊδεψε την Apple

Ο Nick Lee, ένας δεκαπεντάχρονος προγραμματιστής στις ΗΠΑ, κατάφερε να κοροϊδέψει την Apple. Έφτιαξε μια εφαρμογή που πήρε την έγκριση της Apple και πουλιόταν στο App Store. Η εφαρμογή φαινομενικά ήταν μια ακόμη από αυτές που μετατρέπουν την συσκευή σε έναν φακό. Επιλέγοντας κάποιο χρώμα από μια παλέττα η οθόνη φώτιζε έντονα στο επιλεγμένο χρώμα.

Πέρα από αυτό όμως

Τα Youtube, Pandora, Myspace, Facebook και iTunes στην υπηρεσία της μουσικής

Παραδοσιακά η αγορά της μουσικής είναι βασισμένη στην παραγωγή δίσκων με περισσότερα από ένα τραγούδι του καλιτέχνη (album). Αυτή η τάση έχει πια αλλάξει από την στιγμή που η μουσική πωλείται και διαδίδεται μέσω του διαδικτύου. Δεν ακούμε και αγοράζουμε album αλλά έχουμε συλλογές τραγουδιών.

Από τα 100.000 album που εκδόθηκαν πέρυσι

Η Apple μεγαλύτερη από την Microsoft


Δύο μήνες μετά την διαπίστωση πως η η αξία της Apple στην αγορά είναι 241.5 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι της Microsoft της οποίας η αξία είναι 239.5 δισεκατομμύρια δολάρια τώρα η Apple αποδεικνύει την δύναμή της ξεπερνώντας την Microsoft και στα αποτελέσματα τριμήνου.

Πριν δύο μήνες

Η Microsoft θα δυσκολευτεί να λύσει το πρόβλημα του νέου ιού.

Ο ιός που ανακαλύφθηκε και που χρησιμοποιεί τα αρχεία συντομεύσεων (.lnk) στα windows φαίνεται πως θα προκαλέσει πονοκέφαλο στους αρμόδιους της Microsoft. Σύμφωνα με τον Roel Schouwenberg, ειδικό στους ιούς στην εταιρεία Kaspersky Lab, θα δυσκολευτεί πάρα πολύ η Microsoft να βρει μια λύση για τον συγκεκριμένο ιό.

Η Microsoft έχει παραδεχτεί πως

Ευρωπαϊκή έγκριση για την εξαγορά της Sybase Inc. από την SAP AG

Η γερμανική εταιρεία SAP AG ανακοίνωσε την Τρίτη πως έλαβε την έγκριση που περίμενε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαγορά της Αμερικάνικης εταιρείας Sybase Inc, κατασκευάστρια λογισμικού βάσεων δεδομένων.

Η αγορά θα ανέλθει στο ποσό των 5.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η προσφορά εξαγοράς λήγει στις 9 το βράδυ της 26ης Ιουλίου.

Συμφωνία της Google διάρκειας 20 ετών για αιολική ενέργεια

Η Google ανακοίνωσε πως έχει συμφωνήσει με την Next Era Energy για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από το αιολικό της πάρκο στην Iowa τα επόμενα 20 χρόνια. Είναι μια ακόμα κίνηση της εταιρείας κολοσσού σε αιολική ενέργεια. Η ενέργεια που θα προμηθευτεί θα μπορέσει να τροφοδοτήσει αρκετά από τα Data Centers της εταιρείας.

Η συμφωνία σημαίνει πως ενέργεια ύψους 114 megawatt θα

Ακούστε τα mail σας

Η εφαρμογή Text'nDrive έρχεται να διευκολύνει όσους θέλουν να παρακολουθούν τα mail τους ακόμα και όταν οδηγούν ή βρίσκονται σε άλλη κατάσταση που δεν τους επιτρέπει να τα διαβάζουν. Η εφαρμογή είναι φτιαγμένη για συσκευές iPhone και διατίθεται στο App Store.

ΤοText'nDrive ελέγχει περιοδικά τον φάκελο των εισερχόμενων μηνυμάτων και διαβάζει τις πρώτες 45 λέξεις του κάθε μηνύματος. Στην έκδοση Pro της ίδιας εφαρμογής, που κοστίζει όμως 20$, ο αριθμός των λέξεων που διαβάζονται είναι 500.

175 εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει το Antennagate στην Apple

Η Apple αποκάλυψε πως η "λύση" στο πρόβλημα με την λήψη σήματος στο iPhone 4 όταν ο χρήστης κρατάει την συσκευή στο κάτω αριστερό μέρος της συσκευής θα κοστίσει στην εταιρεία 175 εκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα η Apple έχει προσφερθεί να διανείμει δωρεάν την πλαστική προστατευτική θήκη, η οποία λύνει το πρόβλημα.

Μετά την ανακοίνωση

Η ανανεωμένη έκδοση του Google Images σύντομα στον αέρα

Μια νέα έκδοση του Google Images είναι έτοιμη να βγει στον αέρα. Η επενασχεδίαση της υπηρεσίας είναι η πιο δραστική από το 2001. Το Google Images (Εικόνες Google) είναι μια παραλλαγή της γνωστής μηχανής αναζήτησης η οποία αποκλειστικά ψάχνει για εικόνες και φωτογραφίες.

Πέρα από τον καινούργιο τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων, το νέο Google Images έχει την δυνατότητα να κάνει ανάλυση εικόνας και να εμφανίζει αποτελέσματα σύμφωνα με ποιοτικά κριτήρια. Έτσι για παράδειγμα