Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

H εισαγγελία του Connecticut ζητάει πληροφορίες σχετικά με την συλλογή προσωπικών δεδομένων από την Google


Ο εισαγγελέας του Connecticut ηγούμενος μιας πρωτοβουλίας 37 πολιτειών στις ΗΠΑ έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή στην Google ώστε η τελευταία να παραδώσει στοιχεία σχετικά με την συλλογή προσωπικών δεδομένων μέσω ασύρματων δικτύων WiFi.

Η Google έχει τα τελευταία χρόνια πολλά αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο, εξοπλισμένα με ειδικό εξοπλισμό, τα οποία τραβάνε πανοραμικές φωτογραφίες δρόμων τις οποίες μετά εμφανίζει στην υπηρεσία Street View.

Μετά την αποκάλυψη από την Γερμανία πως η Google μάζευε επίσης προσωπικά δεδομένα που εκπέμπονται από τα ασύρματα δίκτυα WiFi, η εταιρεία αναγκάστηκε τον Απρίλιο να ομολογήσει πως εν αγνοία της το κάνει αυτό επι σειρά ετών. Είπε πως πρόκειται για λάθος των προγραμματιστών της και πως δεν την ενδιαφέρουν τα προσωπικά δεδομένα αλλά μόνο η θέση τον ασύρματων διικτύων ώστε να μπορεί αργότερα να χρησιμοποιήσει την πληροφορία για καλύτερο εντοπισμό της τοποθεσίας μιας συσκευής.

Μετά την αποκάλυψη, η Google ακινητοποίησε όλα τα αυτοκίνητα του Street View.

Η εισαγγελία του Connecticut απαιτεί τώρα να της παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή στοιχεία που να καταμαρτυρούν το είδος των πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί, πόσα χρόνια συμβαίνει αυτό και, επίσης, τα ονόματα όσων υπαλλήλων είχαν άμεση ή έμμεση εμπλοκή στο συγκεκριμένο project.