Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η Apple πρόσθεσε και μια συσκευή Nokia σε αυτές που έχουν πρόβλημα με την κεραία τους


Κατά την συνέντευξη τύπου της Apple την προηγούμενη Παρασκευή o Steve Jobs ανέφερε πως το πρόβλημα με την λήψη στο iPhone 4 είναι συνηθισμένο και παρατηρείται σε σχεδόν όλες τις συσκευές που έχουν εσωτερική κεραία. Για να το τεκμηριώσει έδωσε στην δημοσιότητα μια ιστοσελίδα όπου έχουν αναρτήσει φωτογραφικό υλικό που το αποδεικνύει. Την ιστοσελίδα μπορείτε να την δείτε εδώ.

Στην πρώτη έκδοση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αναφερόντουσαν μόνο τα Blackberry Bold 9700, HTC Droid Eris και Samsung Omnia II. Οι αντιδράσεις από τις τρεις αυτές εταιρείες (RIM, HTC και Sasmung) ήταν έντονες τις επόμενες μέρες ενώ η Nokia είχε κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Μετά την προσθήκη του Nokia N97 mini, αναγκάστηκε και η Nokia να κάνει δήλωση. Η δήλωση ήταν ωστόσο ήπια και δεν ανέφερε την Apple ονομαστικά. Δήλωσε πως η Nokia ως μια εταρεία που "συνδέει" τους ανθρώπους (connecting people) δίνει πάντα μεγάλη έμφαση στην συμπεριφορά του σήματος. Έχει ξοδέψει πολλά λεφτά για να μελετήσει την συμπεριφορά των χρηστών και τον τρόπο που κρατάνε την συσκευή. Όπως λέει, προτιμούν, αν αυτό είναι απαραίτητο, να θυσιάσουν την αισθητική της συσκευής παρά να επιτρέχουν μια κακή λήψη της κεραίας.

Η Nokia και η Apple δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις και βρίσκονται από πέρυσι σε δικαστικές διαμάχες σχετικά με θέματα πνευματικών δικαιωμάτων.