Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η Microsoft θα δυσκολευτεί να λύσει το πρόβλημα του νέου ιού.

Ο ιός που ανακαλύφθηκε και που χρησιμοποιεί τα αρχεία συντομεύσεων (.lnk) στα windows φαίνεται πως θα προκαλέσει πονοκέφαλο στους αρμόδιους της Microsoft. Σύμφωνα με τον Roel Schouwenberg, ειδικό στους ιούς στην εταιρεία Kaspersky Lab, θα δυσκολευτεί πάρα πολύ η Microsoft να βρει μια λύση για τον συγκεκριμένο ιό.

Η Microsoft έχει παραδεχτεί πως ο ιός υπάρχει και πως μπορεί να μεταδοθεί και με μνήμες USB που τον κάνει ακόμα πιο επιθετικό αφού δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση στο διαδίκτυο για να μολυνθεί ένας υπολογιστής ή ένα σύστημα. Μεταδίδεται και προσβάλλει όλες τις εκδόσεις των Windows και Windows Server από το Windows 2000 και μετά ενώ ασφαλής δεν είναι ούτε η beta έκδοση SP1 των Windows 7.

H Siemens εξέδωσε ανακοίνωση προς τους πελάτες της πως ο ιός εισβάλει στο σύστημα Simatic WinCC και ήδη έχει αναφερθεί πρόβλημα σε έναν από τους εγάλους της πελάτες στην Γερμανία.

Ο Schouwenberg λέει πως ο ιός πρέπει να αποτελείται από παλιό κώδικα και θυμίζει πολύ τις αντίστοιχες περιπτώσεις με τα αρχεία WMF (Windows MetaFile) και Windows Animated cursos (.ani) που εμφανίστηκαν το 2006 και 2007 αντίστοιχα.