Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πιέσεις από την Google κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο

Η Google έχει αρχίσει να κάνει επαφές με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να ληφθούν μέτρα κατά των κρατών που πραγματοποιούν λογοκρισία στο περιεχόμενο του διαδικτύου και την πρόσβαση σε αυτό. Τέτοιες χώρες είναι η Κίνα και η Τουρκία με την πρώτη να βρίσκεται σε ανοικτή διαμάχη με την εταιρεία.

Η πόλη Riverhead δεν θα ερευνά παράνομες πισίνες μέσω Google Earth

Η πόλη Riverhead στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ ψήφισε την Τετάρτη απόφαση με την οποία δεν θα μπορεί πλέον να γίνεται έρευνα μέσω της υπηρεσίας Google Earth για τον εντοπισμό παράνομων πισινών. Το Riverhead είχε ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι και είχε αρχίσει να εντοπίζει τις παράνομες πισίνες μέσω δορυφορικών φωτογραφιών.

Ο λόγος που είχε ξεκινήσει αυτή η έρευνα ήταν επισήμως η ασφάλεια. Όπως λένε επίσημα χείλη του συγκεκριμένου δήμου, δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η σωστή εγκατάσταση των υδραυλικών και ηεκτρικών στις πισίνες αυτές προκαλώντας δυνητικούς κινδύνους.

Το Facebook διόρθωσε κενό ασφαλείας

Το Facebook ανακοίνωσε χθες πως έχει επδιορθωθεί ένα κενό ασφαλειας που είχε εντοπιστεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το κενό αυτό έδινε την δυνατότητα σε hackers να μπορούν να στέλνουν μαζικά μηνύματα στον τοίχο των φίλων σας χωρίς εσείς να το γνωρίζετε.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι hackers ήταν να στέλνουν κάποια ανακοίνωση στους τοίχους που είχαν πρόσβαση. Στην ανακοίνωση αυτή περιλαμβανόταν και κάποιο link το οποίο, όταν οι χρήστες το πατούσαν, προωθούσε το μελος σε κάποια ιστοσελιδα με κακόβουλο κώδικα αλλά, ατυτόχρονα έστελνε το ίδιο μήνυμα στους τοίχους όλων των φίλων του χρήστη. Έτσι είχαν καταφέρει να διαδωθούν ευρέως στην κοινότητα της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικ΄τυωσης.