Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

30 Αυγούστου η απόφαση της Ινδίας για τα Blackberry

H κυβέρνηση της Ινδίας έχει δώσει προθεσμία μέχρι την 31η Αυγούστου στην RIM, κατασκευάστρια εταιρεία των Blackberry, για να παραδώσει κάποια λύση ώστε οι υπηρεσίες της κυβέρνησης να μπορούν να παρακολουθούν τις υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων.

Αν η RIM δεν μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις της Ινδίας, τότε η τελευταία θα προχωρήσει στην απαγόρευση των υπηρεσιών αυτών και το μπλοκάρισμά τους μέση των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Που βρίσκει οικονομικούς πόρους το Wikileaks

Ο Julian Assange, ιδρυτής και διαχειριστής του αμφιλεγόμενου ιστότοπου Wikileaks παραχώρησε συνέντευξη στην Wall Street Journal όπου, μεταξύ άλλων, είπε πως έχουν δημιουργήσει έναν πολύπλοκο μηχανισμό για να προστατεύουν τις πηγές που συνεισφέρουν οικονομικά στις δραστηριότητές τους.

Προσοχή σε ύποπτα email που σας "ενημερώνουν" για τον θάνατο κάποιας διασημότητας

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια έξαρση την αποστολή κακόβουλων email που υποτίθεται πως ενημερώνουν για τον θάνατο κάποιας διασημότητας σε αεροπορικό ή αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Είναι παλιά τεχνική για τους hackers να παραπλανούν τα θύματά τους με πομπώδεις τίτλους για κάποιο συνταρακτικό νέο, όπως για παράδειγμα τον θάνατο κάποιου πολύ γνωστού ανθρώπου.

33.7 δισεκατομμύρια δολάρια η αξία του Facebook

Παρά το γεγονός πως η μετοχή του Facebook δεν διαπραγματεύεται σε κάποιο χρημστιστήριο, οι Financial Times προσπάθησαν να υπολγίσουν την αξία της εταιρείας. Το έκαναν αυτό λαμβάνοντας υπόψη κατά κύριο λόγο την τιμή στην οποία πωλούνται ιδιωτικά οι μετοχές του.

Έξαρση επιθέσεων από hackers στα windows μετά την δήλωση της Microsoft πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το νέο κενό ασφαλείας

Μετά από έρευνα εννέα μηνών η εταιρεία ασφαλείας δεδομένων Acros security από την Σλοβενία δημοσιοποίησε την ύπαρξη σοβαρού κενού ασφαλείας στα windows. Την δευτέρα αναγκάστηκε η Microsoft να βγάλει μια ανακοίνωση όπου παραδέχεται πως υπάρχει το κενό και πως είναι άγνωστο το σε πόσες εφαρμογές αφορά. Επίσης απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το κατά πόσο το κενό αφορά και στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα.

Συγκεκριμένα το κενό ασφαλείας προκύπτει από την διαχείριση που κάνουν τα windows στα αρχεία .dll.

Η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft πλέον πίσω από το Yahoo

Ολοκληρώθηκε χθές η πρώτη φάση στην δεκαετή συνεργασία που υπέγραψαν πέρυσι οι Microsoft και Yahoo. Η συμφωνία αυτή προβλέπει πως η Microsoft πρόκειται να είναι υπεύθυνη για τις υπηρεσίες αναζήτησης των δύο εταιρειών μέσω της μηχανής αναζήτησης Bing. Από την πλευρά της η Yahoo θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαχείριση των διαφημήσεων για λογαριασμό των δύο εταιρειών.

Η Apple συζητάει με κολοσσούς των media

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Apple βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με κολοσσούς των media όπως την News Corp και την Walt Disney για την παροχή περιεχομένου σε πελάτες του iTunes.

Η Apple επιδιώκει να μπορεί να παρέχει τηλεοπτικά προγράμματα στους πελάτες της έναντι ενός δολαρίου. Με το αντίτιμο αυτό θα μπορούν οι πελάτες να παρακολουθούν το τηλεοπτικό πρόγραμμα της αρεσκείας τους για χρονικό διάστημα 48 ωρών.

Ταυτόχρονα αναμένεται η ανακοίνωση του νέου iPod Touch το οποίο θα έχει υψηλότερη ανάλυση οθόνης.

Ποιοί μιλάνε περισσότερο στο κινητό τους τηλέφωνο;

Μετά από έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Nielsen στις ΗΠΑ διαπιστώθηκαν κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την χρήση των κινητών τηλεφώνων. Οι έγχρωμοι για παράδειγμα είναι οι άνθρωποι που κάνουν μακράν την μεγαλύτερη χρήση μιλώντας κατά μέσο όρο 1300 λεπτά κάθε μήνα. Ακολουθούν οι ισπανόφωνοι με 826 λεπτά τον μήνα ενώ οι λευκοί μιλάνε 647 λεπτά, μισή χρονική διάρκεια από τους έγχρωμους.

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Dell λέγεται Aero

Η Dell έχει έτοιμο και σκοπεύει σύντομα να διαθέσει εμπορικά το πρώτο της κινητό τηλέφωνο, αρχικά τις ΗΠΑ. H συσκευή ονομάζεται Aero και βασίζεατι στο λειτουργικό σύστημα Android. Η εταιρεία έχει και στο παρελθόν παράγει συσκευή με δυνατότητες τηλεφωνίας αλλά ήταν περισσότερο ένας φορητός υπολογιστής παρά κινητό τηλέφωνο. Η συσκευή αυτή λέγεται Streak.