Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Έρευνες για τον ιό "Here you have" από το FBI

Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνες για τον ιό τύπου worm με την ονομασία "Here you have" που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλά εταιρικά συστήματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας email στις ΗΠΑ. Ο ιός εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και προσέβαλε συστήματα εταιρειών όπως οι Disney, Proctor & Gamble, ακόμα και την NASA πριν περίπου δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με την Cisco Systems αποτέλεσε ο συγκεκριμένος ιός κάπου μεταξύ του 6% και 14% της συνολικής κακόβουλης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε μία μόνο ημέρα.

Ανακοίνωση για το BlackPad την επόμενη εβδομάδα;

Σε άρθρο της την Τρίτη η Wall Street Journal επικαλέστηκε καλά πληροφορημένες πηγές που βρίσκονται "κοντά" στην RIM (κατασκευάστρια εταιρία των τηλεφώνων BlackBerry) και αποκάλυψε πως κατά πάσα πιθανότητα θα δημοσιοποιήσει η εταιρεία τα σχέδιά της για το BlackPad. Το BlackPad θα είναι το νέο προϊόν της RIM στον χώρο των tablet PC και θα ανταγωνιστεί το iPad της Apple.

Νέα αναβολή στην κυκλοφορία του Nokia N8

Σύμφωνα με ανταπόκριση του πρακτορείου Reuters θα υπάρξει και νέα αναβολή στην ναυαρχίδα των κινητών τηλεφώνων της Nokia. Το μοντέλο Ν8 επρόκειτο να κυκλοφορήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι σύνηθες να γίνεται τόση συζήτηση για την κυκλοφορία μεμονωμένης συσκευής της Νokia, μιας και η εταιρεία στρατηγικά έχει επιλέξει να παράγει πολλά μοντέλα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Όμως το Ν8 ευελπιστεί να ανταγωνιστεί το iPhone και να μπορέσει να πάρει μερίδιο από την συγκεκριμένη αγορά.

Αύριο μπαίνει το iPhone 4 στην αγορά της Κίνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple θα αρχίσει να διατίθεται το iPhone 4 αύριοστην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την Κίνα. Οι συσκευές θα πουλιούνται στην αρχή στα Apple Stores στο Hong Kong Plaza στην Σανγκάη και στο Xidan Joy City στο Πεκίνο. Οι τιμές θα είναι 743$ για την έδκοση 16GB και 892$ για την έκδοση 32GB. Οι τιμές αυτές θα είναι χωρίς υποχρεωτική σύνδεση σε κάποιον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Η συσκευή θα διατίθεται επίσης από το δίκτυο καταστημάτων της China Unicom όπου θα παρέχεται σε χαμηλότερες τιμές αλλά με τουλάχιστον διετή υποχρεωτική σύνδεση.

Τεχνικά προβλήματα στο Facebook

Τις τελευταίες δύο ημέρες παρουσιάστηκαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα στο Facebook επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο στο 38% των χρηστών του παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Alertsite.

Τα τεχνικά προβλήματα στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν συζητήσεις στο internet και πάρα πολλές αναφορές στο Twitter. Πολλά σχόλια είχαν διάθεση humor με κάποιους να ισχυρίζονται πως ανέβηκε η παραγωγικότητα κατά την διάρκεια της βλάβης.