Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Θα κατασκευάσει η Intel τους επόμενους επεξεργαστές της Apple;

Φήμες λένε πως η Intel ενδιαφέρεται να κατασκευάσει την επόμενη γενιά επεξεργαστών που χρησιμοποιεί η Apple στα iPad, iPhone και iPod Touch. Οι επεξεργαστές Apple A4 και A5 κατασκευάζονται σήμερα από την Samsung αλλά μια δικαστική διένεξη μεταξύ των εταιρειών ίσως οδηγήσει τον Steve Jobs στην απόφαση να αναθέσει στην Intel την κατασκευή του νέου επεξεργαστή Α6.

Η Intel έχει ήδη στενή συνεργασία με την Apple αφού κατασευάζει ήδη μητρικές κάρτες και κάρτες γραφικών, ενώ από το 2006 χρησιμοποιούνται επεξεργαστές από την Intel σε όλους τους υπολογιστές Mac.

Κλείνει και άλλες υπηρεσίες η Sony μετά από συνεχόμενες επιθέσεις από hackers

Μετά την επίθεση που δέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι διαδικτυακές υπηρεσίες Playstation Network και Quriocity τώρα ήρθε η σειρά της Online Entertainment. Οι επιθέσεις τείνουν να πάρουν δραματικές διαστάσεις για την εταιρεία με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Στις προηγούμενες επιθέσεις κλάπηκαν τα προσωπικά δεδομένα περίπου 77 εκατομμυρίων χρηστών ενώ η νέα επίθεση αφορά σε 25 εκατομμύρια χρήστες.

Hackers χτύπησαν την σελίδα του ανθρώπου που εν αγνοία του μετέδωσε ζωντανά την επίθεση κατά του Bin Laden.

Ο Sohaib Athar είναι ένας 33χρονος σύμβουλος πληροφορικής που ζει στο Abbottabad του Πακιστάν. Ζει πολύ κοντά στην έπαυλη στην οποία ζούσε και δολοφονήθηκε ο Osama Bin Laden και χωρίς να γνωρίζει ακριβώς τι μετέδιδε έγραφε λεπτό προς λεπτό στο Twitter την επίθεση των ειδικών ομάδων των ΗΠΑ με την γνωστή κατάληξη. Αυτήν την στιγμή είναι ο μεγαλύτερος celebrity στο διαδίκτυο και έχει ήδη 70.000 followers στο Twitter.

Assange: Το Facebook είναι η πιό τρομακτική μηχανή κατασκοπείας που κατασκευάστηκε ποτέ

Αυτό ισχυρίστηκε ο ιδρυτής και διαχειριστής του Wikileaks, Julian Assange, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Russia Today. Στην συνέντευξη λέει πως όλες οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Facebook, έχουν ενσωματωμένες μηχανές παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι τελευταίες παρακολουθούν πληροφορίες όπως ονόματα, σχέσεις, φίλους και επικοινωνίες των χρηστών.