Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πωλείται το Apple-1 με σειριακό αριθμό 82

Ο οίκος Christies στο Λονδίνο πρόκειται να θέσει σε δημοπρασία ένα από τα πρώτα Apple, συγκεκριμένα το Apple-1 με σειριακό αριθμό 82. Το μηχάνημα που αρχικά κόστιζε 666.66 δολάρια (μετά την επιμονή του συνεταίρου του Steve Jobs, Steve Wozniak, για επαναλαμβανόμενα ψηφία) θα ξεκινήσει σε μια τιμή μεταξύ 100.000 και 150.000 αγγλικές λίρες. Περίπου 200 κομμάτια πουλήθηκαν από τον Steve Jobs το 1976. Την ανακοίνωση του οίκου Christies μπορείτε να την δείτε εδώ

Hacker χτύπησε την ιστοσελίδα του Βρετανικού Ναυτικού

Όλα δείχνουν πως ένας hacker με το όνομα Tinkode από την Ρουμανία κατάφερε να εισβάλει στην ιστοσελίδα του Ναυτικού της Βρετανίας. Η μέθοδος που χρησιμοποιήσε ήταν sql-injection και έκανε γνωστό το "κατόρθωμά" του μέσα από το Twitter την 5η Νοεμβρίου όπου ανήρτησε συνδέσμους σε προσωπικές πληροφορίες και κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ναυτικού δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική ζημιά αφού δεν ήταν απόρρητες οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν. Ο Graham Cluley, τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας Sophos έχει διαφορετική άποψη όμως και προειδοποιεί πως θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση και πως θα μπορούσαν να είχαν αποκαλυφθεί και απόρρητες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Zone-h έχει καταφέρει ο Tinkode να εισβάλλει σε περισσότερες από 52 διαφορετικές ιστοσελίδες τους τελευταίους 12 μήνες. Στα θύματά του περιλαμβάνονται μικρότερες επιχειρήσεις και ιστοσελίδες με περιεχόμενο για ενήλικες.

Περικοπές στην Yahoo

Σε χθεσινό δημοσίευμά του το γνωστό τεχνολογικό blog Techcrunch επικαλέστηκε πηγές μέσα από την εταιρεία που λένε πως η Yahoo προτίθεται να μειώσει το προσωπικό της κατά 20%. Μέσα στην ημέρα διεύψευσε η εταιρεία, μέσω της εκπροσώπου της Dana Lengkeek, πως υπάρχει τέτοια πρόθεση. Συγκεκριμένα είπε πως η εταιρεία σκέφτεται να προχωρήσει σε περικοπές για να πετύχει τους οικονομικούς της στόχους. Δεν υπάρχει όμως καμμία σκέψη για περικοπές προσωπικού επιπέδου 20%.

Τον προηγούμενο μήνα είχε γράψει η Wall Street Journal πως υπάρχει ενδιαφέρον εξαγοράς της Yahoo από την AOL, χωρίς όμως ακόμα να έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες συζητήσεις ακόμα.