Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αποσύρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο έρευνες κατά της Apple

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε σήμερα πως πρόκειται να διακόψει δύο από τις έρευνες που διενεργεί κατά της εταιρείας Apple. Η Επιτροπή είχε αντιδράσει με την πολιτική της Apple πως η εταιρεία παρέχει τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες επιδιόρθωσης βλαβών μόνο στην χώρα που πουλιέται μια συσκευή. Επίσης ερευνούσε το γεγονός πως προγραμματιστές που θέλουν να φτιάξουν εφαρμογές για τις συσκευές iPhone έιναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μόνο εργαλέια της Apple.

Τι είναι το Google Transparency Report;

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε η Google το Google Transparency Report. Πρόκειται για μια προσπάθεια της εταιρείας να βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίζουν αν κάποια προβλήματα στις υπηρεσίες της οφείλονται στην ίδια την εταιρεία ή αν έχει υπάρξει κρατική παρέμβαση. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε μετά τα προβλήματα λογοκρισίας που είχε η εταιρεία με την Κίνα και επεκτάθυηκε τώρα σε όλα τα κράτη του κόσμου.

Ψηφιακό μουσείο από την Adobe

Την 6η Οκτωβρίου "ανοίγει τις πόρτες του" ένα φιλόδοξο σχέδιο της Adobe να δημιουργήσει ένα ψηφιακό μουσείο. Το Adobe Museum of Digital Media (όπως θα λέγεται) θα είναι ένα ιδεατό μουσείο στο διαδίκτυο που σκοπεύει να παρουσιάζει τα καλύτερα ψηφιακά έργα που έχουν δημιουργήσει καλλιτέχνες και designers. Στόχος είναι η παρουσίαση των έργων αλλά και η διασφάλιση πως δεν θα χαθούν.

H λέξη "free" στις αναζητήσεις αυξάνει τον κίνδυνο για κακόβουλο λογισμικό

Σύμφωνα με μια μελέτη τςη εταιρείας προστασίας δεδομένων McAfee, όταν προσθέτουμε την λέξη "free" σε αναζητήσεις για περιεχόμενο με ψυχαγωγικό χαρακτήρα αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν σελίδες με κακόβουλο λογισμικό.

Για παράδειγμα η αναζήτηση για "free music ringtones" αυξάνει τις πιθανότητες να μπούμε σε κάποια ιστοσελίδα με κακόβουλο λογισμικό κατά 300%. Επίσης, ψάχνοντας για "lyrics" κάποιου καλιτέχνη είναι δύο φορές πιό επικίνδυνο από την αναζήτηση "ringtones" για τον ίδιο καλιτέχνη. Τουλάχιστον σε οτι αφορά στις πρώτες πέντε σελίδες αποτελεσμάτων.