Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Πεντάγωνο: όλοι μπορούν να δουν τις διαρροές του Wikileaks εκτός από εσάς...

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα πως οι μονάδες στο Αφγανιστάν δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Wikileaks που διέρρευσε 77.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, ούτε να διαβάζουν ή να κατεβάζουν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Αυτό έρχεται σε μια εποχή που ο αμερικάνικος στρατός είχε κάνει άνοιγμα προς την τεχνολογία. Είχε ήδη δώσει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους στρατιώτες και τους επέτρεψε να έχουν blogs και Twitter, αρκεί να μην αποκαλύπτουν μυστικά των υπηρεσιών τους.

Λειτουργούν πάλι οι υπηρεσίες μηνυμνάτων του Blackberry στην Σαουδική Αραβία;

Φήμες λένε πως οι συσκευές Blackberry μπορούν πάλι και παρέχουν όλες τις υπηρεσίες, και συγκεκριμένα της υπηρεσίες αποστολής και λήψης μηνυμάτων. Η Σαουδική Αραβία είχε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα προειδοποιήσει την RIM, κατασκευάστρια εταιρεία των δημοφιλών συσκευών Blackberry, πως θα διατάξει την φραγή όλων των υπηρεσιών μηνυμάτων σήμερα αν η τελευταία δεν δώσει λύσει στα θέματα εθνικής ασφάλειας που έχει εντοπίσει η ρυθμιστική επιτροπή τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Εμείς πουλάμε 100,000 περισσότερες συσκευές λέει το Symbian

Μετά τις πολλαπλές ανακοινώσεις όπου η Google και ο CEO της Eric Schmidt καυχιέται πως πουλιούνται καθημερινά 200.000 συσκευές με λειτουργικό Android, ήρθε τώρα η απάντηση από το έταιρο λειτουργικό σύστημα της κατηγορίας "Open Source", το Symbian.

Το Symbian λέει πως κατά την ίδια περίοδο που αναφέρεται η Google, δηλαδή το δεύτερο τρίμηνο του 2010 πουλήθηκαν 300.000 συσκευές με το λειτουργικό της σύστημα κάθε μέρα.

H Σαουδική Αραβία μπλόκαρε τελικά τα Blackberry

Η Σαουδική Αραβία πραγματοποίησε τελικά την απειλή της και προχώρησε σε φραγή όλων των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων από συσκευές Blackberry. Πολλά άλλα κράτη έχουν πραγματοποιήσει την ίδια απειλή, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέϊτ, η Ινδία,η Ινδονησία και το Λίβανο.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα προχωρήσει σε επιβολή προστίμου ύψους 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον πάροχο κινητής τηλεφωνίας αψηφήσει τις εντολές της.

Νέο ρεκόρ: 5 τρισεκατομμύρια ψηφία του μαγικού αριθμου "π"

Τα πρώτα πέντε δισεκατομμύρια δεκαδικά ψηφία έχουν πλέον υπολογιστεί:

Μην κάνετε ότι έκανε αυτός ο άνθρωπος

Άν κάποια στιγμή αφήσετε την γυναίκα σας στο σπίτι για να πάτε κάπου αλλού να παντρευτείτε μια νεότερη και ομορφότερη γυναίκα, τουλάχιστον μην της επιτρέψετε να αναρτήσει τις φωτογραφίες του γάμου σας στο Facebook.

Το Πεντάγωνο ζητάει τα 15.000 έγγραφα από το Wikileaks

Μετά την τεράστια διαρροή 77,000 απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων που έκανε η ιστοσελίδα Wikileaks τον προηγούμενο μήνα, όπου αποκάλυπτε πάνω από 90.000 περιστατικά στον πόλεμο του Αφγανιστάν, με χρονικό και γεωγραφικό προσδιορισμό, τώρα ισχυρίζεται πως υπάρχουν επιπλέον αποκαλυπτικά 15.000 έγγραφα.

Η εισαγωγή στις υπηρεσίες Google πολλαπλούς λογαριασμούς περιορίζεται στους τρεις

Η δυνατότητα που έδωσε πριν μερικές ημέρες η Google να μπορούμε από τον ίδιο browser να κάνουμε εισαγωγή στις υπηρεσίες της με περισσότερους από έναν λογαριασμό έχει τελικά περιορισμούς.

10 τρόποι να προφυλάξετε τα παιδιά σας από τους κινδύνους του διαδικτύου


Πολλοί γονείς προβληματίζονται για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους πολλούς κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο. Και δεν έχουν άδικο. Το διαδίκτυο είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα που με λίγα μπορεί να συγκριθεί. Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και τα παιδιά πρέπει από πολύ νωρίς να εξοικειώνονται με αυτό.

Όμως, όπως και στην καθημερινή μας ζωή, έτσι και στο διαδίκτυο υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι.Το κακό είναι πως το διαδίκτυο δίνει πιο εύκολη και πάνω από όλα ανώνυμη πολλές φορές πρόσβαση σε ευάλωτες μερίδες του πληθυσμού.. όπως για παράδειγμα τα παιδιά σας.

H AVG κάνει ανακοίνωσηγια το botnet Mumba

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλέιας δεδομένων AVG, o ιός Mumba, που είναι του τύπου botnet, έχει ήδη μολύνει 55.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και έχει καταφέρει να αποσπάσει περισσότερο από 66Gb δεδομένων μέχρι τώρα. Τα δεδομένα αυτά αφορούν σε αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης σε τράπεζες και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Πόσα βιβλία υπάρχουν σε όλο τον κόσμο σήμερα;

Σύμφωνα με το project Google Books της Google, ο αριθμός των βιβλίων που υπάρχουν παγκοσμίως είναι 129.864.880. Στον αριθμό αυτόν κατέληξε σύμφωνα με έναν υπολογισμό που παρουσιάζεται εδώ και αφορά όλα τα βιβλία που έχουν ποτέ εκδοθεί, φτάνοντας στα πέντε με έξη χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν.

Το Google Books

Άλλη μια φορά που το Twitter βγήκε εκτός λειτουργίας

Το Twitter ήταν εκτός λειτουργίας για πάνω από μια ώρα σήμερα, τις πρωινές ώρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται εκτός λειτουργίας και μάλιστα το σημερινό περιστατικό έρχεται δύο εβδομάδες μετά την δήλωση της εταιρείας πως θα αυξήσει την αξιοπιστία της υπηρεσίας.

Η σημερινή διακοπή πάντως δεν οφείλεται, κατά την εταιρεία, σε αυξημένη κίνηση. Όταν θα έχει διευκρινιστεί ο λόγος θα γίνει επίσημη ανακοίνωση.