Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Λειτουργούν πάλι οι υπηρεσίες μηνυμνάτων του Blackberry στην Σαουδική Αραβία;

Φήμες λένε πως οι συσκευές Blackberry μπορούν πάλι και παρέχουν όλες τις υπηρεσίες, και συγκεκριμένα της υπηρεσίες αποστολής και λήψης μηνυμάτων. Η Σαουδική Αραβία είχε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα προειδοποιήσει την RIM, κατασκευάστρια εταιρεία των δημοφιλών συσκευών Blackberry, πως θα διατάξει την φραγή όλων των υπηρεσιών μηνυμάτων σήμερα αν η τελευταία δεν δώσει λύσει στα θέματα εθνικής ασφάλειας που έχει εντοπίσει η ρυθμιστική επιτροπή τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Πράγματι η υπηρεσία διακόπηκε για τέσσερείς ώρες αλλά σύμφωνα με φήμες επαναλειτουργεί. Ο δημοσιογράφος Ben Thompson του BBC που είναι σταθμευμένος στο Dubai λέει πως δεν είναι ακόμα γνωστός ο λόγος που η Σαουδική Αραβία έχει επιτρέψει την λειτουργάι της πάλι. Υπάρχει πάντως φόβος πως η RIM έχει ενδώσει και αποκαλύψει τρόπους παρακολούθησης των μηνυμάτων αυτών.. κάτι που θα προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο από κράτη που θα θέλουν και αυτά την ίδια μεταχείρηση.

Ήδη έχουν ανοικτά ταχθεί υπέρ του να αποκαλύψει η RIM κάποια μυστικά στην κρυπτογράφηση ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση των συνδρομητών τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Το Κουβέϊτ, η Ινδία, η Ινδονησία και το Λίβανο.