Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Έρευνα για τις μεθόδους της Google από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως ξεκινάει σήμερα έρευνα για το κατά πόσο η Google εκμεταλεύεται την ηγετική της θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα των καταγελιών που έκαναν προ εννέα μηνών η αγγλική σελίδα αναζήτησης Foundem και η Γαλλική ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ejustice.fr.

Η ιδιοκτησίας της Microsoft Ciao, από το Bing, έχει επίσης καυαγγείλει την Google στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις των υπηρεσιών της.

Η Ένωση θα ερευνήσει τρία θέματα.

Απαγόρευση μνημών USB στο αμερικάνικο πεντάγωνο

Μετά τις νέες διαρροές από την ιστοσελίδα Wikileaks το σαββατοκύριακο αναγκάζεται τώρα το πεντάγωνο να εισάγει ακόμα πιό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας σχετικά με την διακίνηση της ηλεκτρονικής πληροφορίας.

Οι νέοι κανόνες ανακοινώθηκαν την κυριακή καιαποτελούν συνέχεια των κανόνων που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο όπου περιορίστηκε η χρήση μνημών USB και άλλων φορητών μέσων αποθήκευσης ενώ μπήκε σε μεγαλύτερο έλεγχο η δυνατότητα μεταφοράς πληροφοριών μεταξύ συστημάτων.

Φήμες κυκλοφορούν πως πίσω από την νέα διαρροή απόρρητων εγγράφων προς το Wikileaks είναι κάποιος εξειδικευμένος επιστήμονας στον στρατό των ΗΠΑ.

Οι 8 μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία του Wikileaks

Ο πιο πολυσυζητημένος ιστότοπος αυτές τις μέρες είναι αναμφίβολα το Wikileaks. Με την νέα τεράστια αποκάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων τηλεγραφημάτων και απόρρητων εγγράφων που προέρχονται κυρίως από διπλωματικές επικοινωνίες των ΗΠΑ με τις πρεσβείες τους έχει προκαλέσει αμηχανία και ποικίλες αντιδράσεις παγκοσμίως.

Από την επίθεση του hacker με το ψευδώνυμο Jester, που με τεχνολογία Denial Of Service (DOS) ανάγκασε τον ιστότοπο να μεταφερθεί εσπευσμένα από τους server στην Γαλλία, όπου και βρισκόταν σε δύο server της Amazon στην Ιρλανδία και το Σηάτλ (διαβάστε περισσότερα), μέχρι την έντονη αντίδραση και αγανάκτηση του Peter King, Γερουσιαστή από την Νέα Υόρκη, που απάιτησε να ενταχθεί ο ιστότοπος στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων που αποτελούν εθνικό κίνδυνο. Τις επόμενες ημέρες όταν και θα έχουν αναλυθεί όλες οι πληροφορίες είναι βέβαιο πως θα αναγκαστούν οι ΗΠΑ να ζητήσουν εξηγήσεις από κράτη και αρχηγούς κυβερνήσεων.

Δείτε τα πάντα που έχετε ανεβάσει στο Facebook

Είναι πλέον εφικτό να δείτε ό,τι έχετε ανεβάσει ποτέ στο Facebook στην περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε ένα αρχείο ή να συλλέξετε την  πληροφορία πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Σήμερα θα σας πούμε τον τρόπο...


Σύλληψη ζεύγους στην Ιαπωνία για κλοπή "φανταστικών" αντικειμένων σε παιχνίδι στο διαδίκτυο

Οι Yu Nishimura και Kaori Tanaka γνωρίστηκαν μέσα στο παιχνίδι Lineage II και πλέον είναι κρατούμενοιαπό στις αστυνομικές αρχές τις Ιαπωνίας. Η κατηγορία είναι πως κατάφεραν να παραπλανήσουν περίπου 100 παίκτες του παιχνιδιού και να αποκτήσουν με την χρήση προγράμματος που συλλέγει ονόματα και κωδικούς πρόσβασης στο παιχνίδι πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων.

Μπαίνοντας στους λογαριασμούς "έκλεβαν" τα διάφορα αντικείμενα των θυμάτων και στην συνέχεια τα πωλούσαν στον "πραγματικό" κόσμο. Σύμφωνα με την αστυνομία εξοικονόμησαν περίπου ένα εκατομμύριο yen από την δραστηριότητά τους, δηλαδή περίπου 9000 ευρώ.

Το Lineage II έχει περισσότερους από 1.5 εκατομμύρια παίκτες στην Ιαπωνία.

Στους server του Amazon το Wikileaks μετά από επίθεση

Η ιστοσελίδα Wikileaks είναι ίσως η πιο σημαντική αυτές τις μέρες, περισσότερο και από το Facebook ή το Twitter, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που διασύρουν την διπλωματίς των ΗΠΑ. Αυτό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να καταδικάζει τη πράξη αυτή ως πολύ επικίνδυνη και που θέτει την ζωή πολλών ανθρώπων σε κίνδυνο.

Μεταξύ των πολλών αντιδράσεων ήταν και η επίθεση από hacker κατά της ιστοσελίδας με την μέθοδο Denial Of Service (DOS). Ο server που μέχρι τότε φιλοξεούσε την ιστοσελίδα και που βρίκσται στην Γαλλία δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε και έτσι οι διαχειριστές της αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν και άλλους server.

Σύμφωνα με τον Mikko Hypponen της εταιρείας ασφαλείας δεομένων F-Secure

Αποκαλύψεις για μεγάλη τράπεζα από το Wikileaks

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ιρδυτής και διαχειριστής της διάσημης πλέον ιστοσελίδας Wikileaks στο περιοδικό Forbes, Julian Assange, δήλωσε πως το επόμενο έτος θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις που θα αφορούν τον ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει πως θα διαρρεύσει πληροφορίες για πολύ μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ οι οποίες θα προκαλέσουν σκάνδαλο αντίστοιχο με αυτό της Enron.

"Θα δώσει μια αληθινή και αντιπροσωπευτική εικόνα του πώς συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε επίπεδο ηγεσίας που θα οδηγήσει σε έρευνες και μεταρυθμίσεις" σύμφωνα με τα λόγια του Assange στην συνέντευξη.