Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αποκαλύψεις για μεγάλη τράπεζα από το Wikileaks

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ιρδυτής και διαχειριστής της διάσημης πλέον ιστοσελίδας Wikileaks στο περιοδικό Forbes, Julian Assange, δήλωσε πως το επόμενο έτος θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις που θα αφορούν τον ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει πως θα διαρρεύσει πληροφορίες για πολύ μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ οι οποίες θα προκαλέσουν σκάνδαλο αντίστοιχο με αυτό της Enron.

"Θα δώσει μια αληθινή και αντιπροσωπευτική εικόνα του πώς συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε επίπεδο ηγεσίας που θα οδηγήσει σε έρευνες και μεταρυθμίσεις" σύμφωνα με τα λόγια του Assange στην συνέντευξη.



Οι αποκαλύψεις θα γίνουν κάποια στιγμή στις αρχές του νέου έτους και θα περιλαμβάνουν μυστικά έγγραφα για την BP και άλλες εταιρείες στον χώρο της ενέργειας όπως επίσης και για μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία ενώ θα αποκαλυφθεί και βιομηχανική κατασκοπεία που πραγματοποιεί κυβέρνηση μεγάλου κράτους κατά εταιρείας στον χώρο των τεχνολογιών.

Ο Julian Assange δεν παρέχει πλέον ανοικτές συνεντεύξεις τύπου παρά επιλέγει επιλεκτικά μεμονωμένες συνεντεύξεις εδώ και λίγο καιρό μετά από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Σουηδία με την κατηγορία βιασμού κατά την επίσκεψή του στην χώρα το καλοκαίρι.