Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

75% των χρηστών χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για την κοινωνική δικτύωση και για το email τους


Σύμφωνα με την εταιρεία αφαλείας δεδομένων BitDefender μπορούν πολύ έυκολα να βρεθούν στο διαδίκτυο πάνω από 250.000 ονόματα με τους αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης. Η μελέτη αποκάλυψε πως το 75% των χρηστών χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα και κωδικό πρόσβασης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στους λογαριασμούς email που έχουν.

Η μεγαλύτερη διέυθυνση email

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας λοιπόν. Η μακρύτερη διεύθυνση email στον κόσμο αποτελέιται από 354 χαρακτήρες. Εϊναι τελείως άχρηστη βέβαια, πράγμα ποθυ παραδέχεται και ο ίδιος ο δημιουργός του ...στο όνομα της διεύθυνσης.

Σε περίπτωση που θέλετε να την χρησιμοποιείσετε πάντως, η διεύθυνση είναι:

Η RIM κάνει πίσω στην Ινδία και παρέχει προσωπικά δεδομένα στην κυβέρνηση

Μετά από κάποιον καιρό συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης στην Ινδία και της Rim, που είναι η κατασκευάστρια εταιρεία των κινητών Blackberry, όπου η πρώτη είχε απαιτήσει να μπορεί να παρακολουθεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων των χρηστών που ωρίσκονται εντός της χώρας, φαίνεται πως το θέμα οδεύει προς κάποια λύση.

diarydig.org ...αναζητήστε έυκολα 'οτι θέλετε μέσα στα αρχεία του Wikileaks


Το wikileaks ανακοίνωσε μέσω του ιδρυτή της, Julian Assange, την λειτουργία της μηχανής αναζήτησης diarydig.org. Είναι μια μηχανή αναζήτησης που δημιούργησε το wikileaks σε συνεργασία ερευνητές στο πολυτεχνείο της Μινεσότα.

Έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία δείχνει πως οι επισκέψεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μεγάλο ποσοστό χρήσης του internet στις εταιρείες

Η σωστή χρήση του internet είναι αναμφισβήτητα κάτι που επηρεάζει τα κόστη μιας εταιρείας. Για αυτό πραγματοποιεί η Network Box συνεχώς μετρήσεις για τον τρόπο που το χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι των εταιρειών στην Μεγάλη Βρετανία.

Όπως έδειξε η έρευνα της Νewtork Box λοιπόν

Απέτυχε ήδη η νέα συσκευή Blackberryq;

Όλα δείχνουν πως ή νέα συσκευή της RIΜ, το Blackberry Torch, δεν είχε την αναμενόμενη αποδοχή από τους πελάτες. Κατά το πρώτο σαββατοκύριακο διάθεσής του κατάφερε να πουλήσει μόνο 150.000 κομμάτια, αριθμός σημαντικά χαμηλότερος από το iPhone 4 που πούλησε 1.7 εκατομμύρια συσκευές κατά την ίδια διάρκεια.

Συνέντευξη τύπου με άγνωστο θέμα κάλεσε σήμερα το Facebook

Οι υπέυθυνοι του Facebook κάλεσαν για σήμερα τους δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη τύπου με άγνωστο αντικείμενο. Η πρόσκληση έλεγε λιτά πως πρόκειται για μια συνάντηση όπου "τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας θα παράσχουν ενημέρωση για τις λειτουργίες και τα προϊόντα της υπηρεσίας".

Πολλές υποθέσεις έχουν γίνει για το ποιές ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν.

To Wikilieaks σε συμφωνία με τους Σουηδούς Πειρατές

Το κόμμα των Πειρατών στην Σουηδία ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα στηρίξει τον ιστότοπο Wikileaks παρέχοντάς του χώρους και servers για την δραστηριότητά του χωρίς χρέωση. Το κάνει αυτό λέει στα πλαίσια της πολιτικής αποστολής που έχει σύμφωνα με το καταστατικό του.

Από την πλευρά του ο Julian Assange

Ο Julian Assagne μετακομίζει στην Σουηδία;

Τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκε την Σουηδία ο διάσημος πλέον ιδρυτής και διαχειριστής του wikileaks.org. Εκεί είχε σειρά συναντήσεων προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα να "στεγάσει" όλη την δραστηριότητά του στην Σουηδία, μιας και οι νόμοι περί εκευθερίας στην έκφραση είναι ιδιαίτερα ισχυροί εκεί.

Η RIM σε καλό δρόμο να τα βρει με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters έχουν προχωρήσει πολύ οι συζητήσεις μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρείας των Blackberry, RIM, και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και δεν αποκλείεται τελικά να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της τελευταίας να προχωρήσει στην διακοπή των υπηρεσιών μηνυμάτων στα Blackberry την 11η Οκτωβρίου.

Αυτόν τον μήνα θα σπάσει το φράγμα των 5 δισεκατομμυρίων συσκευών που συνδέονται στο internet παγκοσμίως


Σύμφωνα με την εταιρεία IMS Research η οποία κάνει έρευνες σχετικά με τις εγκατεστημένες συσκευές που έχουν πρόσβαση στο internet, κάποια στιγμή αυτόν τον μήνα θα ξεπεραστεί το όριο των 5 δισεκατομμυρίων συσκευών παγκοσμίως που έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο ιnternet.

O αριθμόςε αυτός προβλέπεται να αυξηθεί δραματικά τα επόμενα 10 χρόνια, ίσως ακόμα και να τετραπλασιαστεί. Σήμερα υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο υπολογιστές συνδεδεμένοι στο internet. Επιπλέον έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των συσκευών κινητής τηλεφωνίας όπως και eBooks, internet τηλεοράσεις, ψηφιακές κορνίζες που έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο internet.

Σε δέκα χρόνια υπολογίζεται πως μόνο τα κινητά τηλέφωνα που θα έχουν πρόσβαση στο internet θα υπερβαίνουν τα 6 δισεκατομμύρια. Επίσης τουλάχιστον 2.5 δισεκατομμύρια από τις τηλεοράσεις που λειτουργούν σήμερα θα αντικατασταθούν από συσκευές διαιδκτυακής τηλεόρασης, και περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα θα αντικατασταθούν με άλλα, πιό νέα, που θα έχουν προεγκατεστημένη την δυνατότητα πρόσβασης. Όμως η έκρηξη στην πρόσβαση θα προέλθει κυρίως από συνδέσεις μεταξύ συσκευών 'οπως για παράδειγμα για συστήματα επίβλεψης, έξυπνα σπιτια κλπ.

Google: Αλλάξτε το όνομά σας αν θέλετε να ξεφύγετε από το άγρυπνο μάτι μας

Ναι, αυτό είπε ο CEO της Google, Eric Schmidt, σε μια συνέντευξή του στην Wall Street Journal. H Google έχει πολλές φορές κατηγορηθεί πως λειτουργεί σαν το Big Brother και είναι σίγουρο πως οι κατά καιρούς δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της δεν βοηθάει καθόλου στο να αποβάλλει η εταιρεία αυτό το στίγμα.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε είπε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα τρομακτική φράση. Είπε πως θα ήταν ίσως καλό όποιος ενηλικιώνεται να αλλάζει το όνομά του ώστε να αποβάλλει από πάνω του πιθανές πληροφορίες που θα του έκαναν ζημιά και τις οποίες η Google έχει στα αρχεία της.

Πείτε τις ιστορίες σας στο Twitter

Μετά το Facebook και την Google τώρα και το Twitter θέλει να πείτε τις ιστορίες σας. Πριν μερικούς μήνες και στα πλαίσια του εορτασμού για τα 500 εκατομμύρια μέλη του το Facebook δημιουργησε την ενότητα "User Stories" όπου οι χρήστες μπορούσαν να περιγράψουν περιστατικά από την ζωή τους που έχουν σχέση με το Facebook.


Λίγο μετά ακολούθησε η Google με το "Search Stories" όπου ζητούσε περιστατικά στα οποία συνέβησαν σημαντικές αλλαγές στην ζωή των χρηστών χάρη στην υπηρεσία αναζήτησης που παρέχει.

Τώρα και το Twitter ανακοίνωσε το Twitter Tales, ένα μέρος όπου μπορεί κάποιος να μοιραστεί τις εμπειρίες του με την υπηρεσία του.

H κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας στο Twitter

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας δημιούργησαν τον πρώτο επίσημο λογαριασμό στο Twitter. Ο λογαριασμός αυτός θα συνδέεται με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, την uriminzokkiri.com και από εκεί θα μπορεί να ενημερώνεται ο κόσμος για θέματα που αφορούν την κυβέρνηση.

To Facebook chat ενσωματώνεται στο live messenger της Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε την νέα έκδοση Windows Live Essentials 2011 Beta, όπου μεταξύ των άλλων βελτιώσεων συμπεριλαμβάνονται η δυνατότητα επικοινωνίας με φίλους από το Facebook μέσω chat, video κλήση, αναγνώριση προσώπων και ενσωμάτωση με το πακέτο office.

Ο Steve Jobs στην κορυφή των 15 CEO με τα καλύτερα αποτελέσματα σύμφωνα με το Fortune

Στην ετήσια λίστα που εκδίδει το έγκυρο περιοδικό Fortune, όπου αναδεικνύονται οι 15 πιό πετυχημένοι CEO με κριτήριο την άυξηση της μετοχής της εταιρείας που ηγούνται συγκριτικά με την ετήσια αμοιβή που εισέπραξαν, κατατάσσεται φέτος στην πρώτη θέση ο CEO της Apple.

To Wikileaks βασίζεται περισσότερο στην τεχνολογία και λιγότερο στην νομική προστασία για την ασφάλειά του.

O Julian Assange, ιδρυτής του Wikileaks έχει χαρακτηρισθεί ο James Bond του διαδικτύου και ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον περιβόητο ιστότοπο Wikileaks. Το Wikileaks έγινε ιδιαίτερα γνωστό το 2010 όταν έκανε δύο σημαντικές αποκαλύψεις που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τις αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις.