Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

H Google αποκτά πατέντα για να παρακολουθεί τις κινήσεις του ποντικιού σας


Η πατέντα έχει τίτλο System and Method for Modulating Search Relevancy Using Pointer Activity Monitoring και δίνει την δυνατότητα στην Google να παρακολουθεί το ποντίκι μας και τις κινήσεις του, καταγράφοντας πάνω από ποιές φωτογραφίες και links περνάμε.

Δεν είναι σίγουρο αν και πότε θα χρησιμοποιήσει την πατέντα. Αν όμως το κάνει θα μπορεί

O Stieg Larsson το πρώτο μέλος του Kindle Million Club της Amazon


H Amazon ανακοίνωσε πως ο Σουηδός συγγραφέας Stieg Larsson είναι ο πρώτος συγγραφέας που καταφέρνει να πουλήσειένα εκατομμύρια ηλεκτρονικά αντίτυπα του βιβλίου του στο Amazon Kindle Store. Για αυτό η Amazon τον έχει βαφτίσει το πρώτο μέλος του υποθετικού Kindle Million Club.

Το Facebook δίνει επιτέλους την επιλογή μόνιμης διαγραφής.


Μετά από πολλές συζητήσεις και παράπονα από τα μέλη του, το Facebook δίνει τώρα την επιλογή για μόνιμη διαγραφή. Θεωρητικά αυτό σημαίνει πως όλα τα στοιχεία καθώς και όλες οι κινήσεις που έχουν κάνει οι χρήστες που το επιλέγουν θα διαγράφονται.

To Chatroulette θα αρχίσει να συλλέγει στοιχεία των χρηστών του

Η δημοφιλής ιστοσελίδα Chatroullete που δίνει την δυνατότητα για ανώνυμο chat και βιντεοκλήση ανακοίνωσε πως πρόκειται να προσλάβει προγραμματιστές ώστε να συλλέγει τις IP διευθύνσεις των χρηστών του όπως επίσης και να φωτογραφίζει εικόνες από βίντεο που δεν είναι κατάλληλα.

Στην κίνηση αυτή προχωρά μετά την διαπίστωση πως πολλοί επιδειξίες παρενοχλούν ανυποψίαστους χρήστες.

Και άλλα νέα από το Apple Store

Ένας φορτιστής μπαταριών για τις μπαταρίες του πληκτρολογίου και του Magic Trackbad, μια νέα σειρά Mac Pro, μια 27" Cinema Display 16:9 και μια ταχύτερη σειρά iMac ήταν τα νέα που επεφύλασσε ο Steve Jobs για σήμερα.

Δείτε φωτογραφίες:

Το Apple Store άνοιξε πάλι. Apple Magic Trackpad είναι το νέο προϊόν

Μετά την μικρή διακοπή στην λειτουργία του, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, το Apple Store άνοιξε πάλι και το πρώτο νέο είναι το Magic Trackpad

Πρόκειται για μια επιφάνεια αφής που συνδέεται ασύρματα με τους υπολογιστές της Apple. Η κυκλοφορία του είχε ήδη διαρρεύσει και έχει εγκριθεί από το FCC. Είναι μια επιφάνεια από αλουμίνιο με επένδυση από γυαλί από πάνω.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας θέλει να μειώσει την επηρροή των Windows και Google.

Σύμφωνα με την Moscow Times, η κυβέρνηση της Ρωσίας σκοπεύει να αναπτύξει ένα λειτουργικό σύστημα που θα ανταγωνιστεί τα Windows της Microsoft. Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο Κοινωνίας της Πληροφορίας που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Το Apple Store κλειστό αυτή την στιγμή

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple είναι αυτή την στιγμή κλειστό και η φημολογία είναι μεγάλη στο διαδίκτυο.

Ετοιμάζεται ο Steve Jobs να προσφέρει καινούργια gadgets; Από χθές κυκλοφορούν έντονες φήμες για νέα Mac Pro, πιό γρήγορα iMac και ένα νέο 27" Cinema Display. Επίσης λέγεται πως η Apple είναι έτοιμη να διαθέσει εμπορικάέναν νέο υπολογιστή με οθόνη αφής πολλών σημείων.

Νέα αναβάθμιση από την Google για το Chrome

Η Google διέθεσε χθές μια νέα ενημέρωση που καλύπτει επτά κενά ασφαλείας του browser Chrome. Από τα επτά κενά, τα δύο κρίνονται σοβαρά και η εταιρεία παροτρύνει τουςε χρήστες να αναβαθμίσουν το Chrome στην έκδοση 5.0.375.125.

Η αναβάθμιση διατέθηκε μόλις δύο μέρες πριν το συνέδριο BlackHat στο Las Vegas, ένα συνέδριο που απευθύνεται σε hackers από όλο κόσμο.

Τα δύο κενά ανακαλύφθηκαν από δύο χρήστες οι οποίοι και έλαβαν "εύρετρα". Η Google έχει αποφασίσει να δίνει τέτοια εύρετρα, ύψους 1337 δολαρίων, για κάθε κενό ασφαλείας που ανακαλύπτει κάποιος χρήστης και που θα κρίνεται σοβαρό.

Εταιρείες τηλεπικοινωνιών συγχωνεύονται για να αντιμετωπίσουν το App Store της Apple

Σύμφωνα με το Reuters, δύο κοινοπραξίες, η μικρότερη JIL και η μεγαλύτερη WAC, είναι αποφασισμένες να κινηθούν ώστε να αντιμετωπίσουν την ανάπτυξη του App Stores. Θα δημιουργήσουν πλατφόρμες ώστε να μπορέσουν μικρότεροι κατασκευαστές λογισμικού να έχουν πρόσβαση στα 3 δισεκατομμύρια πελατών των εταιρειών που συμμετέχουν.

Μεγάλη συμφωνία έκλεισε η Ericsson στην Ινδία

Η Ericsson υπέγραψε με την Ινδική Radius Infratel το μεγαλύτερό της, μέχρι τώρα, συμβόλαιο για ευρυζωνικότητα με οπτικές ίνες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την τεχνολογία GPON της Ericsson και θα συνδέσει σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο πελάτες, δίνοντας δυνατότητες για ταχύτητες μέχρι 100 Mbps. Η Ericsson προβλέπει πως μέχρι το 2015 θα έχουν συνδεθεί πάνω από δύο εκατομμύρια πελάτες.

Δύο "λαϊκές" κοπέλες είναι οι νέες ηρωίδες του YouTube στην Ιταλία.

Μετά την προβολή ενός ρεπορτάζ για τον καύσωνα σε μια παραλία της Ιταλίας, στο κανάλι SkyTG24, η Debora και η Romina γίνανε ξαφνικά ηρωίδες του YouTube στην Ιταλία.

Περισσότεροι από 350000 επισκέψεις

Το Yahoo Ιαπωνίας επιλέγει την Google

Σε αντίθεση με την Yahoo Inc. στις ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος πάροχος μηχανής αναζήτησης, στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία, Yahoo Japan, αποφάσισε να συνεργαστεί αποκλειστικά με την με την μηχανή αναζήτησης Google.

Η Yahoo Japan χρησιμοποιεί τώρα τις μηχανές της Yahoo Inc και της Google. Η Yahoo Inc. κατέχει το ένα τρίτο της Yahoo Japan και έχει αποκλειστική συμφωνία με την μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, διακόπτωντας την συνεργασία της με την Google μετά από την άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δεχθεί μια τέτοια συνεργασία.

To Yahoo Japan αποκλείει δηλαδή την συνεργασία με την Microsoft, υποδηλώνοντας την χαμηλότερη θέση που έχει η τελευταία στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου. 'Ενας από τους λόγους που επικαλέστηκε η Yahoo Japan για την διακοπή με την Microsoft είναι η φτωχή υποστήριξη των Ιαπωνέχικων ιδεογραμμάτων και της Ιαπωνέζικης γλώσσας.

Η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε κατά 1.2% μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας.

Ανακοινώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του OpenGL 4.1

Πέντε μήνες μετά την διάθεση των τεχνικών χαρακτηριστικών της έκδοσης 4.0, η Khronos Group ανακοίνωσε τα χαρακτησριστικά της έκδοσης 4.1.

Το σημαντικότερο νέο είναι η υποστήριξη του OpenGL ES που πρακτικά σημαίνει την υποστήριξη μετάβασης εφαρμογών από σταθερούς υπολογιστές σε φορητές συσκευές και αντίστροφα. Αναμένεται πως αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που θα σχεδιάζονται οι μελλοντικές εφαρμογές.

Αυτός διέρρευσε στρατιωτικές πληροφορίες των ΗΠΑ στο wikileaks;

Το Πεντάγωνο κρίνει πως είναι μεγάλες οι πιθανότητες να έχει διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες προς το Wikileaks ο 22χρονος Bradley Manning, αναλυτής των μυστικών υπηρεσιών. Δεν είναι ο μόνος 'υποπτος αλλά είναι ένας από τους βασικούς.

Ο Manning είχε συλληφθεί τον Μάϊο όταν

Δωρεάν εργαλείο από την Sophos εμποδίζει τον νέο ιό των Windows

" onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggO80q4wT8ifB2pOV7yi7RPL8PN4iqiUtjV8isbMnSXtix19jRuLtF6lp22hEVJ5zcdgHIOAXkm6hhh6Uh3z6FZRFaLNFNnBwJ6jNaKN0T_XyCu9dV_h75Eh5BAiWFR7XluytYIUwEmcs/s1600/sophos_logo.jpg">Η εταιρεία ασφαλείας δεδομένων Sophos ανακοίνωσε πως διαθέτει δωρεάν ένα εργαλείο που εμποδίζει ιούς να χρησιμοποιούν το κενό ασφαλείας με τις συντομεύσεις (shortcuts) που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα windows. Το κενό αυτό ασφαλείας υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις των windows και windows server, ακόμα και στο Windows 7 SP1 beta.

Η Microsoft, κατά την πάγια τακτική της, ;

Η Citygroup διόρθωσε το κενό ασφαλείας στην iPhone εφαρμογή της

Την Δευτέρα διέθεσε ο τραπεζικός κολοσσός CityGroup μία ενημέρωση για την εφαρμογή που παρέχει στους πελάτες της μέσω iPhone. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος λέει πως ανακαλύψανε ένα κενό ασφαλείας στην εφαρμογή US City Mobile εφαρμογή και που δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιούν τραπεζικές συναλλαγές μέσω του iPhone τους.

Η εφαρμογή αποθήκευε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον πελάτη και τις συναλλαγές του

Safety Page από το Facebook

Σε μία κίνηση να καθυσηχάσει το κοινό του αλλά και να ηρεμήσει τις απανταχού οργανώσεις που διαμαρτύρονται για τον τρόπο που το Facebook διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των μελών του, ανακοίνωσε χθές την έναρξη της ιστοσελίδας Safety Page.

Η σελίδα δημιουργήθηκε για να ενημερώνει τα μέλη της σχετικά με το πώς μπορούν να προστευτούν από την κακοπροαίρετη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Δεν περιορίζεται όμως

Chris Paget: θα υποκλέψω συνομιλίες μέσω κινητών

Ο Chris Paget, ένας "ηθικός hacker" όπως δηλώνει ο ίδιος είπε πως κατά την ομιλία του στην Defcon θα αποδείξει πόσο ευάλωτες είναι οι συνομιλίες μας μέσω GSM κινητών τηλεφώνων. Λέει πως θα υποκλέψει συνομιλίες από το ακροατήριό του χωρίς να χρειάζεται αυτό να κάνει οτιδήποτε.

Θέλετε να δείτε πώς είναι ο ιδρυτής του Wikileaks;


Αναρτούμε κάποιες φωτογραφίες για να δείτε πως ειναι ο άνθρωπος που έχει αναστατώσει τον κόσμο τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για τον ιδρυτή του wikileaks.org, Julian Assagne, που τις τελευταίες μέρες δημοσίευσε σε συνεργασία με τις The Guardian, New York Times και Der Spiegel περισσότερα από 90.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ.

To Pac-Man σε HTML5


Ο προγραμματιστής Dale Harvey θέλοντας να δείξει τις δυνατότητες του HTML5 κατάφερε να φτιάξει το γνωστό παιχνίδι Pac-Man χρησιμοποιώντας μόνο πρότυπα web.

Το παιχνίδι το ανήρτησε στο blog του στο

http://arandomurl.com/2010/07/25/html5-pacman.html

Το παιχνίδι υποστηρίζεται από τα Firefox, Opera και Chrome ενώ δεν παίζει στον Internet Explorer 8.