Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Εταιρείες τηλεπικοινωνιών συγχωνεύονται για να αντιμετωπίσουν το App Store της Apple

Σύμφωνα με το Reuters, δύο κοινοπραξίες, η μικρότερη JIL και η μεγαλύτερη WAC, είναι αποφασισμένες να κινηθούν ώστε να αντιμετωπίσουν την ανάπτυξη του App Stores. Θα δημιουργήσουν πλατφόρμες ώστε να μπορέσουν μικρότεροι κατασκευαστές λογισμικού να έχουν πρόσβαση στα 3 δισεκατομμύρια πελατών των εταιρειών που συμμετέχουν.

Είναι πολύ ακριβό αυτή την στιγμή για μικρότερες εταιρείες λογισμικού να προσαρμόζουν τις εφαρμογές τους σε όλους τους τύπους των συσκευών που υπάρχουν. Το App Stores ξεκίνησε το 2008 και, δίνοντας σε ανεξάρτητους και μικρούς προγραμματιστές πρόσβαση σε όλους τους χρήστες iPhone, μμπόρεσε να δημιουργήσει μια αγορά αξίςα 4.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Η WAC, με συνιδρυτές μεταξύ άλλων την ΑΤ&Τ την China Mobile, την Telefonica και την Vodafone, προτίθεται να ανοίξει τα πρώτα μαγαζιά που έχουν λογισμικό WAC πριν τον Φεβρουάριο του 2011.

Η JIL αποτελείται μεταξύ άλλων από τις China Mobile, Softbank, Vodafone και την Verizon Wireless.

Οι πρώτες συσκευές που θα χρησιμοποιούν το νέο λογισμικό WAC αναμένεται να παρουσιαστούν στο Mobile World Congress wireless trade show, τον Φεβρουάριο του 2011, και να διατεθούν στο κοινό περίπου τον Μάϊο του 2011.