Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Κλείνει το mySpace;

Σκέφτεται να κλείσει ο Murdoch το site κοινωνικής δικτύωσης mySpace; Ο πρόεδρος της News Corporation, Chase Carey, δήλωσε πως οι ζημιές του mySpace δεν είανι αποδεκτές και ούτε μπορούν να συνεχίσουν. Στην δήλωση αυτή ήρθε να συμπληρώσει πως τό mySpace είναι "ένα πρόβλημα" μετά και της ζημίες στον τομέα των ψηφιακών προϊόντων στο τρίμηνο που αυξήθηκαν κατά 30 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικά 156 εκατομμύρια.

Το mySpace είχε κάνει πρόσφατα ανανέωση στην σελίδαλανσάροντας τον εαυτό του ως ένα αμιγώς δίκτυο μουσικής και ψυχαγωγίας και ως συμπλήρωμα στο Facebook. Σύμφωνα πάλι με τον Chase Carey η κίνηση στην ιστοσελίδα δεν οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση και το μέλον του πλέον κρίνεται σε όρους τριμήνων και όχι ετών.

Ο αμερικάνικος στρατός είναι προετοιμασμένος για τον διαδικτυακό πόλεμο

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ λέει πως η νέα μονάδα Cyber Command έχει και επίσημα ξεκινήσει την λειτουργία της με καθήκον να προστατεύει ένα δίκτυο δεκαπέντε χιλιάδων υπολογιστών από εισβολείς.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου πραγματοποιούνται επιθέσεις από περισσότερες από 100 ξένες υπηρεσίες και κάποιοι έχουν ήδη την τεχνογνωσία να δημιουργήσουν προβλήματα στα συστήματά τους. Η εντολή να δημιουργηθεί η μονάδα αυτή δώθηκε το 2009 και επισήμως ξεκίνησε την λειτουργία της την 31η Οκτωβρίου. Η βάση της θα είναι στο Fort Meade του Maryland.

Η Ευρωπαϊκη Ένωση θα ασχοληθεί με τα θέματα ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει άμεσα να δημιουργεί την στρατηγική της σχετικά με το πώς θα πρέπει να γίνεται η διαχείρηση των προσωπικών δεδομένων που όλοι ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Πρώτο στην ατζέντα είναι το δικαίωμα που θα πρέπει να έχουμε να διαγράφουμε μόνιμα τις πληροφορίες που έχουμε αναρτήσει και αυτό να γίνεται με εύκολο τρόπο. Το δικαίωμα αυτό έχει ονομαστεί "right to be forgotten"

Μην περιμένετε για εφαρμογή Facebook στα Ipad.

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook ρωτήθηκε στο Facebook Mobile Event που πραγματοποιήθηκε χθές τον λόγο για τον οποίο δεν υπάρχει εφαρμογή Facebook στα iPad και η απάντησή του ήταν "Επειδή το iPad δεν είναι φορητή συσκευή!". Λίγο αργότερα επανόρθωσε και είπε πως του αρέσει πολύ να δουλεύει με την Apple και πως εννοούσε πως το iPad δεν είναι τόσο φορητό όσο τα κινητά τηλέφωνα, στα οποία υπάρχει τέτοια εφαρμογή.


Επιτέλους βίντεο Flash sto iPhone

Πριν δύο ημέρες διατέθηκε στο App Store η νέα εφαρμογή της Skyfire, με την οποία δίνεται η δυνατότητα να βλέπουμε βίντεο σε μορφή Flash. Η εφαρμογή κοστίζει 2.99 δολάρια και είχε τεράστια επιτυχία, τόση που μόλις μετά από πέντε ώρες αναγκαστήκανε να διακόψουν την πώληση επειδή υπερφορτώθηκαν οι servers από τους οποίους οι πελάτες το κατέβαζαν.

Στην πραγματικότητα δεν αναπαραγάγει τα βίντεο με μορφή Flash μιας και ο Steve Jobs έχει ρητά απαγορέψει αυτήν την λειτουργία σε όλες της φορητές συσκευές της εταιρείας μιας και θεωρείται πως είναι η κυριότερη αιτία που αυτές κρασάρουν. Η Skyfire δημιούργησε μια τεχνική με την οποία τα βίντεο πρώτα περνάνε από τους server της εταιρείας, όπου μετατρέπονται σε μορφή HTML5 πριν εμφανιστούν στην συσκευή.

Δύο κάμερες στην επόμενη γενιά των iPad

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συμφωνήσει η Apple με την Omnivision (εταιρεία που κατασκευάζει αισθητήρες cmos για κάμερες) για την προμήθεια καμερών για την επόμενη γενιά των iPad.

Τα μελλοντικά iPad θα έχουν μια κάμερα μπροστά για χρήση κυρίως της λειτουργίας Facetime και επίσης μια κάμερα υψηλής ανάλυσης στο πίσω μέρος όπως έχουν και τα iPhone. Οι πληροφορίες προέρχονται από την εταιρεία Detwiler Fenton & Co η οποία ισχυρίζεται πως η Apple έχει ήδη κάνει παραγγελίες από την Omnivision η οποία μεταξύ των άλλων κατασκευάζει τις κάμερες του iPhone 4. Επίσης λέει πως η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει 2.5 εκατομμύρια συσκευές iPad για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

H μυστική πολιτική για τα χαλασμένα pixel της Apple

Παρότι το πρόβλημα με τα χαλασμένα pixel στις σύγχρονες οθόνες έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα, η Apple επιλέγει να μην ανακοινώνει την πολιτική της σχετικά με τα όρια πάνω από τα οποία επισκευάζει δωρεάν ή αλλάζει μια ελλατωματική οθόνη.  Ένα εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας όμως διέρρευσε, το οποίο περιλαμβάνει τις σχετικές προδιαγραφές.

Η πολιτική λαμβάνει υπόψη της τον αριθμό των χαλασμένων pixel αλλά και το μέγεθος της οθόνης. Έτσι στις οθόνες μέχρι 3.5 ίντσες, δηλαδή όλα τα iPod, και iPhone

Χειρισμός του υπολογιστή με το σώμα από την Microsoft

Είναι γνωστό πως η Microsoft έχει στρατηγικά επιλέξει να εξελίξει τρόπους ώστε να μπορούμε να χειριζόμαστε συσκευές με κινήσεις των χεριών μας και του σώματός μας. Έχει ήδη κάνει την αρχή με το Kinect, με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να παίζουμε με το Xbox κουνώντας το σώμα μας.

Πριν μερικές μέρες εξαγόρασε την εταιρεία Canesta και έτσι αυξάνει την δύναμή της στον τομέα αυτόν. Η Canesta είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής σχτικών επεξεργαστών και λογισμικού με πελάτες όπως η Honda και η Hitachi. Έχει 44 εγκεκριμένες πατέντες και ακόμα περισσότερες υπό έγκριση. Το αντίτιμο της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστό.

Πληκτρολόγιο με ηλιακή ενέργεια από την Logitech

Η εταιρεία Logitech, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες περιφερειακών για υπολογιστές παγκοσμίως, παρουσίασε το νέο της ασύρματο πληκτρολόγιο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια αντί των συμβατικών μπαταριών. Χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που εδώ και χρόνια έχει ι Citizen στα ηλιακά φορτιζόμενα ρολόγια της, εκμεταλλευόμενη όχι μόνο το φως του ηλίου αλλά και το τεχνητό φως των εσωτερικών χώρων. Η αυτονομία του, ο χρόνος δηλαδή ποθυ θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς "φόρτιση", προβλέπεται να είναι περίπου τρεις μήνες.