Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Το tablet των 35$

Tο προτώτυπο ενός tablet pc που θα κοστίζει 35 δολάρια κατασκευάστηκε και παρουσιάστηκε στην Ινδία. Ο σκοπός είναι να μπορέσουν κυρίως οι φοιτητές αλλά και άνθρωποι με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα να έχουν ένα PC.

Σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης και εξέλιξης του ανθρώπινου δυναμικού στην Ινδία, Kapil Sibal, το tablet χρησιμοποιεί κάρτα μνήμης αντί για σκληρό δίσκο και λειτουργικό σύστημα Linux που είναι δωρεάν. Έχει και δυνατότητα φόρτισης μπαταρίας με ηλική ενέργεια. Το tablet θα μπορεί να κάνει περιήγηση στο internet, να πραγματοποιεί video conferencing και θα έχει και τις βασικές λειτουργίες ενός συμβατικού PC όπως π.χ. επεξεργασία κειμένου.

Καθυστερεί η διάθεση του λευκού iPhone

Σε μια ανακοίνωσή της η Apple είπε σήμερα πως η εμπορική διάθεση του λευκού iPhone θα καθυστερήσει, κατά πάσα πιθανότητα μέχρι τα τέλη του 2010. Δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος της καθυστέρησης αλλά η επίσημη εκδοχή της Apple είναι πως απλά η κατασκευή της λευκής έκδοσης ήταν τελικά πιό δύσκολη από ότι είχαν υπολογίσει!

Γκαντέμης ο κλέφτης


Ο 31χρονος Horatio Toure στο San Fransisco είχε την ιδέα να κλέψει το iPhone που παρατήρησε πως μια κυρία κρατούσε ιδιαίτερα χαλαρά. Αυτό που δεν ήξερε είναι πως η συγκεκριμένη κυρία ήταν η Jordan Sturm, γραμματέας στην εταιρεία Covia Labs.

Η συγκεκριμένη συσκευή είχε φορτωμένη μια δοκιμαστική εφαρμογή η οποία εντοπίζει ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία της συσκευής. Η εφαρμογή λέγεται "Alert & Respond" και η αστυνομία εντόπισε τον Toure σε δέκα λεπτά.

Επιτυχία για τα Starbucks η υπηρεσία πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου


Τα Starbucks έχουν ξεκινήσει φέτος μια υπηρεσία στις ΗΠΑ που δίνει την δυνατότητα στους εγκεγραμμένους πελάτες της να πληρώνουν μέσω του iPhone.

Με την χρήση ειδικής εφαρμογής για το iPhone μπορεί ο πελάτης να εισάγει τον αποκλειστικό του κωδικό και

Το Facebook ισχυρίσεται πως είναι πλαστογραφημένο το συμβόλαιο που διεκδικεί το 50% της εταιρείας


Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με την μήνυση που έχει κατατεθεί ενάντια στο Facebook και με την οποία ο Paul Ceglia ισχυρίζεται πως του ανήκει το 50% της εταιρείας Facebook.

Η εταιρεία δηλώνει πως τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί είναι πλαστογραφημένα, πως είναι γελοία και πως δεν έχουν καμμία σχέση με την αλήθεια.

Ρεκόρ τζίρου τςη Microsoft χάρη στα νέα Windows


Τα Windows 7 έχουν πουλήσει 175 εκατομμύρια κομμάτια από την ημέρα που κυκλοφόρησαν κάνοντάς τα το πιο επιτυχημένο, σε πωλήσεις, προϊόν της Microsoft.

Παρά τις αμφιβολίες πως η Microsoft δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα αποτελέσματα τριμήνου που είχε η Apple

Η Microsoft ανακοίνωσε τους κατασκευαστές των Windows Phone 7


Μετά τις ASUS, LG και Samsung οι οποίες θα κατασκευάζουν τις νέες συσκευές Windows Phone 7, έγινε γνωστό πως οι HTC, Dell θα κατασκευάζουν και αυτές αντίστοιχες συσκευές.

Τα προϊόντα της Apple έχουν περισσότερα κενά ασφαλείας απο κάθε άλλον ανταγωνιστή


Σε μία έρευνα που κάνει ετησίως η εταιρεία Secunia εμφανίζεται η Apple ως η εταιρεία της οποίας τα προϊόντα έχουν τα περισσότερα κενά ασφαλείας. Αμέσως μετά ακολουθεί η Oracle. Η εταιρεία δεν ισχυρίζεται πως αυτό σημαίνει υποχρεωτικά

Μισό δισεκατομμύρια ενεργά μέλη στο Facebook. Κάποιες άχρηστες πληροφορίες για το Facebook


Τα μέλη του Facebook έφτασαν αισίως τα 500 εκατομμύρια παγκοσμίως. Είναι δηλαδή κάτι λιγότερο από τον πληθυσμό της Βόρειας Αμερικής. Θα μπορούσε αν ήθελε να τοποθετήσει 75 ανθρώπους σε κάθε ένα από τα 6.6 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια της Ρωσσίας, την μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου.

Κάποιες ακόμα "άχρηστες" πληροφορίες για την μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο:

"Φανταστική" γυναίκα απέσπασε απόρρητες πληροφορίες από "φίλους" σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.


Σε ένα πείραμα που πραγματοποίησς ο Thomas Ryan, συνιδρυτής της Provide Security, κατάφερε σε λιγότερο από έναν μήνα να αποκτήσει "φίλους" σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι μάλιστα ήταν διατεθημένοι να μοιραστούν μαζί του απόρρητες πληροφορίες, ακόμα και να του προτείνουν συνεργασία.

Ο Thomas Ryan δημιούργησε μια "φανταστική" γυναίκα, την Robin Sage, την οποια