Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η RIM ανακοινώνει την επίσημη διάθεση της εφαρμογής ασφαλείας Blackberry App

Η Research In Motion ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση της εφαρμογής Blackberry Protect, μια εφαρμογή ασφαλείας η οποία δίνει την δυνατότητα, με εύκολο τρόπο, να πραγματοποιούνται ασύρματα backup, restore όπως επίσης και εντοπισμός μιας συσκευής .

Το Blackberry Protect στοχεύει να φανεί χρήσιμο στις δύκολες καταστάσεις όπως η κλοπή, η απώλεια ή κάποια βλάβη που δεν επιδιορθώνετα....

4K video ανάλυση στο YouTube

Το YouTube ανακοίνωσε πως πλέον υποστηρίζει ανάλυση 4Κ sta video. To 4K είναι η ανάλυση που προτιμούν οι παραγωγοί ταινιών και αναλογούν σε ανάλυση 4 x 1080. Τα video αυτά μπορούν να προβληθούν σε οθόνες 25 ποδιών (feet) χωρίς την παραμικρή απώλεια σε ποιότητα.

Είναι σίγουρα μια πολύ θετική εξέλιξη αν και...

O Firefox 4 πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του

...όμως συνεχίζει να είναι πιό αργός από τον ανταγωνισμό, με εξαίρεση τον Internet Explorer. O Firefox 4 είναι πιό γρήγορος από τον προκάτοχό του 3.6.6 στην διαχείριση JavaScript. Σύμφωνα με το περιοδικό Computerworld που δοκίμασε την beta έκδοση του Firefox 4, η beta αυτή η έκδοση είναι 27% πιο γρήγορη από την προηγούμανη 3.6.6. Συνεχίζει όμως να είναι αργότερη από τα Chrome, Opera και Safari.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με το λογισμικό Sunspider Javascript για τα Windows Vista Bussines και έγινε σε τρείς διαφορετικές περιστάσεις, όπου υπολογίστηκε η μέση τιμή.

Flash gia 3D animation από την Adobe

H Adobe πρόκειται να παρουσιάσει στην Adobe Max 2010 (23 - 27 Οκτωβρίου στο Los Angeles) τις νέες δυνατότητεσ 3D του Flash Player. Η Apple υπόσχεται πως, στην ενότητα "Flash Player 3D Future",  θα εμβαθύνει στην τεχνολογία και στον τρόπο προγραμματισμού για 3D.

Η Adobe δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ημερομηνία για το νέο Flash Player που θα υποστηρίζει 3D animations.

Μυστηριώδης οθόνη αφής με την σφραγίδα της Apple.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια πολύ μικρή (3cm x 3 cm) οθόνη αφής που έχει την σφραγίδα copyright της Apple και που δεν είναι αν και για ποιόν λόγο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. 

Φωτογραφίες της δημοσίευσε το apple.pro αλλάδεν φαίνεται να γνωρίζει κανένας την μελοντική του χρήση. Οι περισσότεροι υποθέτουν κάποια χρήση για...

Το Facebook καταργεί την υπηρεσία δώρων (Gift Shop) την 1η Αυγούστου

Την κατάργηση του Gift Shop, όπου οι χρήστες μπορούν έναντι μικρού χρηματικού ποσού να στείλει δώρα σε φίλους του (διάφορα εικονίδια), την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε η Facebook.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είχε την αναμενόμενη απόκριση και, στα πλαίσια περικοπών σε υπηρεσίες που δεν είναι ιδιαίτερα επικερδείς (όπως και το παράδειγμα της NextStpo που κλείνει τον Σεπτέμβριο), θα καταργηθεί. Αντίστοιχες υπηρεσίες τρίτων προμηθευτών (όπως η Hallmark) θα παραμείνουν και τα δώρα που ήδη υπάρχουν στα προφιλ θα παραμείνουν εκεί.

Η Google αγοράζει την NextStop και την κλείνει...

Η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της NextStop. Η Next Stop είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων σχετικά με ταξίδια. Δεν πρόκειται όμως να την αναπτύξει ή να την αφομοιώσει σαν υπηρεσία αλλά σκοπεύει να την κλείσει. 

Η απόφαση αποτελεί έκπληξη μιας και η Facebook φημίζεται για...

Η NTP μηνύει τις Apple, Google, Microsoft και άλλους για παραβίαση πατέντας.

Η ΝΤΠ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως προχώρησε σε μήνυση κατά των έξι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Η μήνυση αφορά τις πατέντες που κατέχει σχετικά με την παράδοση email σε κινητά τηλέφωνα.

Μετά την δικαίωση της εταιρείας σε μήνυση κατά της Reserch In Motion (RIM), της γνωστής Blackberry, και τον διακανονισμό για αποζημίωση ύψους...

Το Facebook συμφωνεί στην χρήςη "κουμπιού πανικού"

Το Facebook ανακοίνωσε πως σύντομα θα έχει προς διάθεση ένα κουμπί πανικού που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Η δημιουργία του κουμπιού αυτού είναι αποτέλεσμα συμφωνίας με την UK Child Exploitation and Online Protection Centre (Ceop). 

Το κουμπί θα είναι μια προαιρετική εφαρμογή και θα χρησιμοποιείται όταν κάποιο παιδί ή έφηβος νοιώσει άβολα ή πως κάτι περιέργο συμβαίναι. Με το πάτημά του θα ειδοποιείται αμέσως το κέντρο της Ceop.

Free εργαλείο για δημιουργία εφαρμογών Android από την Google...

Η Google ανοίγει επίσημα σήμερα την νέα υπηρεσία δημιουργίας εφαρμογών για συσκευές Android. Είναι ένα εργαλείο που λειτουργεί αποκλειστηκά στο web,  με εξαίρεση ενός μικρού προγράμματος που πρέπει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Το συγκεκριμένο εργαλείο περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Google να αφήσει ανοικτή την πλατφόρμα Android για δημιουργία εφαμογών και την προσαρμογή της στις ανάγκες των χρηστών.

Το εργαλείο είναι πλέον διαθέσιμο στην ιστοσελίδα...

Η Google επιστρέφει στην Κίνα...

Μετά την απαίτηση της Κίνας να λογοκρίνονται οι αναζητήσεις και τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα της Google στην Κίνα (www.google.cn) και την αποχώρηση τον Μάρτιο της Google πό την Κίνα, η εταιρεία και η κυβέρνηση της Κίνας ήρθαν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με την στρατηγική της Google, η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας, η απαίτηση της κυβέρνησης της Κίνας απέτρεπε την εταιρεία από το να λειτουργεί με την επίσημη ιστοσελίδα της www.google.cn, και για αυτόν τον λόγο προωθούσε...