Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η Google επιστρέφει στην Κίνα...

Μετά την απαίτηση της Κίνας να λογοκρίνονται οι αναζητήσεις και τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα της Google στην Κίνα (www.google.cn) και την αποχώρηση τον Μάρτιο της Google πό την Κίνα, η εταιρεία και η κυβέρνηση της Κίνας ήρθαν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με την στρατηγική της Google, η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας, η απαίτηση της κυβέρνησης της Κίνας απέτρεπε την εταιρεία από το να λειτουργεί με την επίσημη ιστοσελίδα της www.google.cn, και για αυτόν τον λόγο προωθούσε...

τα αιτήματα αναζήτησης στην www.google.com.hk, η οποία επίσης ανήκει στην google και η οποία δεν υπόκειται σε λογοκρισία.

Έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο μερών έχει πλέον επιτευχθεί συμφωνία και θα επαναλειτουργήσει το www.google.cn, όμως με περιορισμούς. Η συμφωνία ουσιαστικά επιτρέπει την λειτουργία της σελίδας αλλά μόνο για αναζητήσεις μουσικής και προϊόντων, όπως επίσης και για μεταφράσεις, ενώ από την πλευρά της Google δημιουργείται η υποχρέωση να μην προωθεί τις υπόλοιπες αναχητήσεις στο site της εταιρείας www.google.com.hk, όπως έκανε προηγούμενα.