Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η NTP μηνύει τις Apple, Google, Microsoft και άλλους για παραβίαση πατέντας.

Η ΝΤΠ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως προχώρησε σε μήνυση κατά των έξι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Η μήνυση αφορά τις πατέντες που κατέχει σχετικά με την παράδοση email σε κινητά τηλέφωνα.

Μετά την δικαίωση της εταιρείας σε μήνυση κατά της Reserch In Motion (RIM), της γνωστής Blackberry, και τον διακανονισμό για αποζημίωση ύψους...

600 εκατομμυρίων δολαρίων, τώρα στοχεύει στις εταιρείες Apple, Google, HTC, LG Electronics, Microsoft και την Motorola. Η μήνυση αφορά τον χώρο των ΗΠΑ και συγκεκριμένα την ανατολική περιφέρειε της Virginia. Η NTP ισχυρίζεται πως αυτές οι εταιρείες παραβιάζουν οκτώ πατέντες που είναι στην κατοχή της σε οτι αφορά στην παράδοση ηλεκτονικών μηνυμάτων (email) μέσω ασύρματων δικτύων. Οι μηνυόμενοι είναι είτε κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, είτε λογισμικού για αυτά.

Η NTP, που επί πέντε χρόνια ήταν σε διαμάχηστα δικαστήρια με την RIM, έχεισχολιαστεί πως προσπαθεί να κρατάει όμηρο την αγορά της κινητής τηλεφωνίας και προσπαθεί να έχει όφελος από αυτό, πράγμα που φυσικά η ίδια η εταιρεία αρνείται.