Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Έλληνας κρατούμενος, ύποπτος για συμμετοχή στην ομάδα Anonymous

Η ομάδα Anonymous είναι μια διεθνής ομάδα που αποτελείται κυρίως από hackers και έγινε γνωστή τον τελευταίο για τον συντονισμό και την πραγματοποίηση πολλαπλών επιθέσεων σε ιστοσελίδες που εμπόδισαν με διάφορους τρόπους την λειτουργία και την χρηματοδότηση του Wikileaks.

Από χθες κρατείται από τις ελληνικές αρχές κάποιος που πιθανολογείται να είναι εκπρόσωπος της ομάδας Anonymous. Πρόκειται για έλληνα webbdesigner και οι αρχές οδηγήθηκαν σε αυτόν από ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την ομάδα.

Νωρίτερα έχουν επίσης συλληφθεί δύο έφηβοι στην Ολλανδία για συμμετοχή τους στην ίδια ομάδα, ο ένας εκ των οποίων αφέθηκε ελεύθερος αφού ομολόγησε την εμπλοκή του, σε αναμονή της δικαστικής έρευνας.

OPENLEAKS: Ο ανταγωνιστής του Wikileaks στο διαδίκτυο από την Δευτέρα

Η καθημερινή σουηδική εφημερίδα "Dagens Nyheter" (Daily News) έκανε γνωστό με άρθρο της πως μερικά από τα στελέχη του Wikileaks "αποστάτησαν" και θα ξεκινήσουν την λειτουργία ενός εναλλακτικού Wikileaks με το όνομα Openleaks.

Πρόκειται για ανθρώπους κλειδιά του Wikileaks που, κάτω από τις πιέσεις που δέχεται το διάσημο πλέον  site, αντιδρούν στο ότι ο πραγματικός στόχος του wikileaks έχει παραμερηθεί και πως έχει δωθεί πλέον υπερβολική έμφαση στην δημοσιότητα και στο κτίσιμο του προφίλ του ιδρυτή και διαχειριστή του Wikileaks, Julian Assange.