Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

OPENLEAKS: Ο ανταγωνιστής του Wikileaks στο διαδίκτυο από την Δευτέρα

Η καθημερινή σουηδική εφημερίδα "Dagens Nyheter" (Daily News) έκανε γνωστό με άρθρο της πως μερικά από τα στελέχη του Wikileaks "αποστάτησαν" και θα ξεκινήσουν την λειτουργία ενός εναλλακτικού Wikileaks με το όνομα Openleaks.

Πρόκειται για ανθρώπους κλειδιά του Wikileaks που, κάτω από τις πιέσεις που δέχεται το διάσημο πλέον  site, αντιδρούν στο ότι ο πραγματικός στόχος του wikileaks έχει παραμερηθεί και πως έχει δωθεί πλέον υπερβολική έμφαση στην δημοσιότητα και στο κτίσιμο του προφίλ του ιδρυτή και διαχειριστή του Wikileaks, Julian Assange.



Το Openleaks θα μοιάζει πολύ με το Wikileaks αλλά, σε αντίθεση με το δεύτερο δεν έχει σκοπό να δημοσιοποιεί διαρροές απευθείας στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με στελέχη του που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμα ο στόχος είναι να βοηθήσουν στην ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, διασφαλίζοντας την ανωνυμία των πληροφοριοδοτών. Έτσι θα λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ αυτών που έχουν στην κατοχή τους ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες και αυτών που επιθυμούν να τις δημοσιεύσουν.

Μπορείτε να επισκευτείτε τον ιστότοπο εδώ