Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κύμα παραιτήσεων στο Wikileaks

Η ιστοσελίδα Wikileaks που συζητήθηκε ιδιαίτερα πολύ το 2010 μετά τις διαρροές δεκάδων χιλιάδων απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων των ΗΠΑ περνάει από ότι φαίνεται σημαντική εσωτερική κρίση.

Σύμφωνα με την έγκυρη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Wired.com όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδρυτής του Julian Assange αποφάσισε μόνος του να διαπραγματευτεί με ΜΜΕ και ειδησεογραφικά πρακτορεία την προώθηση των νέων αποκαλύψεων που προτίθεται να κάνει. Οι συμφωνές που επεδίωξε θα ήταν ανάλογες με αυτές που έκανε στην προηγούμενη διαρροή συντονίζοντας τις New York Times, The Guardian και Der Spiegel σε μια ταυτόχρονη δημοσιοποίησή της.  Έτσι αναμένεται να διαρρεύσουν 392.000 απόρρητα έγγραφα στις 18 Οκτωβρίου.

Δεν μπαινει στο χρηματιστήριο νωρίτερα από το 2010 το Facebook

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters δεν πρόκειται η Facebook να προχωρήσει σε εισαγωγή στο χρηματιστήριο νωρίτερα από τα τέλη του 2012. Το πρακτορείο επικαλείται λόγια του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και συνιδρυτικού στελέχους του PayPal, Peter Thiel.

Ο Thiel λέει πως θα πάρουν μάθημα από την Google και θα εισηχθούν όσο το δυνατόν αργότερα. Πάντως όταν συμβεί θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εισόδους αφού είναι μια εταιρεία που θα έχει αξία δεκάδων δισεκατομμυρίων κατά την εισαγωγή της.

Η RIM ανακοίνωσε το Blackberry Playbook

Όπως έχουμε γράψει παλιότερα, η αναμενόμενη ανακοίνωση για την είσοδο της RIM στον χώρο των tablet PC ανακοινώθηκε στο συνέδριο που πραγμαοτοποιεί στο Σαν Φρανσίσκο για τους κατασκευαστές εφαρμογών, το DevCon. Η συσκευή που θα ανταγωνιστέι το iPad θα λέγεται Blackberry Playbook και αναμένεται να σταλεί σε εταιρείες τον Οκτώβριο ενώ εμπορικά θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2011.

Η διαφοροποίηση που επιδιώκει η RIM πρόκειται να είναι η εστίαση στην επαγελματική χρήση, πράγμα που γνωρίζει πολύ να κάνει με τις συσκευές Blackberry, αποφέυγοντας να είναι ένα ακόμα gadget στην αγορά.

Το New Yorker στην οθόνη του iPad

Το πολύ δημοφιλές περιοδικό New Yorker διατίθεται πλέον σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από εφαρμογή στο iPad. Η εφαρμογή είναι δωρεάν αλλά κάθε τεύχος θα κοστίζει 4.99$. Είναι άλλο ένα περιοδικό του εκδοτικού οίκου Conde Nast που κάνει την μετάβαση στο iPad.

Μια ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η διαχείριση των περίφημων γελειογραφιών του περιοδικού. Με ένα άγγιγμα στην οθόνη εμφανίζεται μια λίστα που τισ περιλαμβάνει όλες, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτησή τους.

Ακόμα, το περιοδικό Gourmet το οποίο δεν πήγαινε καλά τον τελευταίο καιρό διατίθεται και αυτό για iPad δωρεάν.

Cyber Storm 3: Στρατιωτική άσκηση στο διαδίκτυο

Για τρίτη φορά πρόκειται να πραγματοποιηθεί η άσκηση Cyber Storm, μια άσκηση που στόχο έχει την άμυνα των κρατών σε οργανωμένες διαδικτυακές επιθέσεις. Αυτή την φορά θα συμμετάσχουν οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία, η Γερμανία και η Ουγγαρία.

Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006 και τον Μάρτιο του 2008. Η Cyber Storm 1 (2006) είχε σαν σενάριο την κατάρρευση, μετά από διαδικτυακή επίθεση, των πληροφορικών συστημάτων στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Ουάσιγκτον όπως επίσης και όλων των συστημάτων στα λιμάνια της Νέας Υόρκης. Την ίδια στιγμή δημοσιεύουν πολλά blogs και πρακτορεία ειδήσεων σημαντικές και ευαίσθητες πληροφορίες. Στην Cyber Storm 2 χρησιμοποίησε ο εχθρός...