Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ένα εκατομμύρια νέοι λογαριασμοί PayPal κάθε μήνα


Το eBay ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τζίρο 2.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις προσδοκίες των αναλυτών, πράγμα που οφείλεται στην ραγδαία αύξηση της χρήσης του PayPal που ανήκει στο eBay.

Το PayPal είναι μαι διαδικτυακή υπηρεσία που λειτουργεί ως "πορτοφόλι" στο διαδίκτυο. Μέσω αυτού του πορτοφολιού μπορεί κάποιος να κάνει ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την εταιρεία καταγράφονται ένα εκατομμύριο νέοι λογαριασμοί κάθε μήνα.

Νέο λογισμικό παρακολούθησης GSM τηλεφώνων

Στο συνέδριο Black Hat που έχει ως αντικείμενο την ασφάλεια δεδομένων και επικοινωνιών την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να υπάρξει μεγάλη συζήτηση σχετικά με ένα νέο λογισμικό που δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης συνομιλιών κινητής τηλεφωνίας.

Το λογισμικό είναι open source, που σημαίνει πως είναι δωρεάν και μπορεί να κατεβεί από το διαδίκτυο.

Στην Σουηδία ο πρώτος Πειρατικός ISP

Η πολιτική παράταξη Pirate Party στην Σουηδία, που στις εκλογές του 2006 κατέκτησε το 0.63% των ψήφν και που αυτή την στιγμή εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ξεκινήσει να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσα από ιδιόκτητα συστήματα.

Θα είναι ο πρώτος πάροχος internet στον κόσμο που προτίθεται να ΜΗΝ προστατεύει τα πνευματικά διακιώματα και θα εγγυάται ανωνυμία στους πελάτες της. Σκοπεύει να αρνείται

Ένα δωρεάν Windows Phone 7 για κάθε υπάλληλο της Microsoft.


Στα βήματα της Apple και της Google, τώρα και η Microsoft υπόσχεται να χαρίσει μια συσκευή Windows Phone 7 σε κάθε υπάλληλό της. Μόνο η Palm δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.

Σύμφωνα με ένα email που απέστειλε ο Andy Lees, Senior VP στην Microsoft για τα κινητά τηλέφωνα, κάθε υπάλληλος θα λάβει μια συσκευή. Αυτό θα γίνεται σε κάθε χώρα αμέσως όταν θα είναι εμπορικά διαθέσιμη στην συγκεκριμένη χώρα.

Η Motorola κατηγορεί την Huawei για κλοπή

Η Motorola Inc. έκανε μήνυση στην Huawei Technologies Co. για εσκεμμένη συνεργασία με πρώην υπαλλήλους της για την απόκτηση μυστικών εταιρικών πληροφοριών.

Η Motorola κατηγορεί, σε μήνυση που κατέθεσε την 16η Ιουλίου, πως η Huawei λαμβάνει εσωτερική πληροφόρησσ από την Motorola από το 2001. Στην αρχή κατέθεσε μήνυση σε πέντε πρώην υπαλλήλους της το 2008 επείδη

Το USB 3.0 είναι εδώ

Από φέτος έχει αρχίσει να διατίθεται στην αγορά η επόμενη έκδοση του δημοφιλούς USB, η έκδοση 3.0. Η νέα αυτή έκδοση υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις σε ταχύτητες και στην διαχείρηση ενέργειας.

Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά του είναι: