Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Στην Σουηδία ο πρώτος Πειρατικός ISP

Η πολιτική παράταξη Pirate Party στην Σουηδία, που στις εκλογές του 2006 κατέκτησε το 0.63% των ψήφν και που αυτή την στιγμή εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ξεκινήσει να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσα από ιδιόκτητα συστήματα.

Θα είναι ο πρώτος πάροχος internet στον κόσμο που προτίθεται να ΜΗΝ προστατεύει τα πνευματικά διακιώματα και θα εγγυάται ανωνυμία στους πελάτες της. Σκοπεύει να αρνείται την οποιαδήποτε αίτηση για παρακολούθηση των χρηστών της και δεν πρόκειται να κρατάει αρχεία καταγραφής της υπηρεσίας. Υπόσχεται στους πελάτες της πως έχει τους τρόπους και τα μέσα ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν από καμμία αρχή, εξαλείφοντας έτσι τον "Μεγάλο Αδελφό" από το διαδίκτυο.

Η παράταξη παρέχει ήδη πρόσβαση στο διαδίκτυο στην περίφημη ιστοσελίδα thepiratebay.org, ένα από τα μεγαλύτερα torrent sites στον κόσμο. Το κάνει αυτό καλυπτόμενη από την βουλευτική ασυλία που της δίνει το Σουηδικό κοινοβούλιο.

Ήδη έχει ξεκινήσει να παρέχει δοκιμαστικά πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 100 κατοικίες στην πόλη της Lund που βρίσκεται στην νότια Σουηδία. Αν όλα πάνε καλά, τότε το πλάνο είναι να επεκταθεί σε όλη την Lund προσδοκώντας σε ένα μερίδιο αγοράς ύψους 5% και μετά επέκταση σε όλη την Σουηδία, πιθανότατα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.