Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η περίεργη στρατηγική της Apple: Αρνηθείτε τα πάντα, διαγράψτε τα αρνητικά σχόλια

Η Apple έχει τον τελευταίο καιρό επιδείξει μια πολύ ιδιόμορφη στρατηγική επικοινωνίας. Με ιγα λόγια δεν φταίει για τίποτα αλλά για όλα τα προβλήματα φταίνε συνήθως ο χρήστης, ο αλγόριθμος και οτιδήποτε άλλο. Καμμιά φορά δεν αρκεί αυτό οπότε .. απλά διαγράφει σχόλια χρηστών στα διάφορα forum.

Διαγράψτε τον/την πρώην σας από το internet

Ένας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος. Πόσο περισσότερο στην εποχή του Internet όπου υπάρχουν το Facebook, το Twitter και όλα τα υπόλοιπα. Η λύση είναι το Ex-Blocker plugin...

Οι έφηβοι εγκαταλείπουν το Facebook

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστυικά στοιχεία που εξέδωσε το eMarketer για τον Απρίλιο, ένα 29% των εφήβων χρηστών του Facebook άφησαν ή χρησιμοποίησαν λιγότερα την ιστοσελίδα.

'Ενα επιπλέον 9% των έφηβων χρηστών παραδέχτηκαν πως εγκατέλειψαν τελείως την συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ποσοστό που είναι χαμηλότερο όμως από το αντίστοιχο 22% του MySpace.

Η Microsoft ανακοινώνει τα σχέδιά της για tablet PC

Σύμφωνα με τον CEΟ της Microsoft, Steve Balmer, πρόκειται να υπάρξουν εμπορικά διαθέσιμα tablet PC στους επόμενους μήνες. Ήδη δουλέυουν οι Asus, Dell, Samsung, Toshiba και η Sony στην εξέλιξη νέων Tablet PCs που θα λειτουργούν με Windows 7.

Σύμφωνα με τον Steve Balmer

Έντονος διάλογος στις ΗΠΑ για πιθανή πώληση βάσης δεδομένων με στοιχεία έφηβων ομοφυλόφυλων

Με μεγάλη ένταση γίνεται αυτή την περίοδο διάλογος σχετικά με την τύχη της βάσης δεδομένων του περιοδικού Χ Υ Magazine και τοης ιστοσελίδας του. Το συγκεκριμένο περιοδικό, που είχε ως κοινό και μέλη έφηβους ομοφυλόφυλους αντρες, κατέθεσε πτώχευση τον Φεβρουάριο του 2010.

Κατα δήλωσή του ο Peter Ian Cumming

H Apple και η AT&T απέναντι στην δικαιοσύνη

Η αποκλειστική συνεργασία της Apple με την AT&T μπορεί να οδηγήσει τις δύο εταιρείες απέναντι στην δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το ΑΡ έχουν καταφύγει στην δικαιοσύνη ένας αριθμός δυσαρεστημένων πελατών στην Καλιφόρνια.

Ο λόγος είναι πως

Το YouTube επενδύει σε περιεχόμενο με προέλευση από την Ινδία

Το YouTube ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην επένδυση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή περιεχομένου με ινδική προέλευση. Αυτό αποτελεί μια σημαντική διαφοροποίηση από την κεντρική στρατηγική της εταιρείας που πάντα περιμένει κάποιον άλλον να δημιουργήσει το περιεχόμενο και μετά να το ανεβάσει στην ιστοσελίδα του.

Τώρα δείχνει πως είναι διατεθιμένη να επενδύσει προκειμένου να αποκτήσει δικό της περιεχόμενο με αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης.

To Outlook ενσωματώνει το Facebook

Η Microsoft έχει πια ενσωματώσει το Facebook στο σύστημα διαχείρισης email Outlook. Οι χρήστες του Outlook μπορούν τώρα να βλέπουν απευθείας ις φωτογραφίες, τα μηνύματα και τις αλλαγές κατάστασης των επαφών τους στο Facebook.

Ακόμα πάντως θα μπορούν οι χρήστες του Outlook μόνο να βλέπουν τα προφίλ των επαφών χωρίς δυνατότητα να παρεμβαίνουν στο Facebook.

Η κίνηση αυτή είναι συνέχεια της

Τα βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια καταπολεμούν το στρες και την μελαγχολία.

Ερευνητές στο Texas A&M International University πραγματοποίησαν πρόσφατα μια έρευνα συνδέοντας το στρες με βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα προκλήθηκαν σε στρες και μετά επιτράπηκε σε μερικούς από αυτούς να παίξουν το ηλεκτρονικό παιχνίδι Hitman.

Η Google ηγείται στην λίστα των εξαγορών

Η τελευταία εξαγορά ποθυ πραγματοποίησε η Google είναι η εταιρεία πληροφοριών για ταξίδια ΙΤΑ, ενώ πριν από αυτό έχει ήδη εξαγοράσει άλλες 20 εταιρείες τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι εξαγορές αυτές γίνονται για να αυξήσει την ανταγωνιστική της θέση ως προς την Microsoft και την Apple. Στρατηγικά είναι μια προσπάθεια να αποκτήσει τεχνολογία και ταλέντα από την αγορά χωρίς να χρειάζεται να επενδύσει σε χρόνο και χρήμα εξελίσσντας μόνη της όλη την τεχνολογία.

Το πρώτο εξάμηνο του 2009 δεν πραγματοποίησε παρά μόνο τρεις εξαγορές αλλά από τον οκτώβρη

Hacker: Έχω σπάσει το πρωτόκολλο του Skype

Η εταιρεία Skype με έδρα το Λουξεμβούργο έχει, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ομώνυμου λογισμικού της, δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των κλήσεων των χρηστών της. Σύμφωνα όμως με έναν hacker που αυτοαποκαλείται "Sean O'Neal" και είναι μέλος της ομάδας Skype Reverse Engineering Team, έχει σπάσει ήδη το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για τις συνομιλίες.

Στο blog του αναφέρει πως

Κακή κριτική για το iPhone 4

Ο σύνδεσμος καταναλωτών Consumer Reports στις ΗΠΑ έκανε εκτενείς δοκιμές στο iPhone 4 με σκοπό να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια επιστημονική αιτία για τα παράπονα των καταναλωτών για διακυμάνσεις στο σήμα λήψης και για ανεξήγητες διακοπές κλήσεων.

Οι δοκιμές έδειξαν πως

Οι εφαρμογές third party είναι η πηγή των περισσότερων τρυπων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία Secunia, αποτέλεσαν τα προγράμματα τρίτων το μεγαλύτερο κενό ασφαλείας για τα Windows το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ο σοβαρότερος λόγος για αυτό είναι πως τα προγράμματα αυτά δεν προσφέρουν αυτόματες ενημερώσεις και έτσι οι χρήστες πρέπει να φροντίζουν μόνοι τους για την ασφάλεια των υπολογιστών τους, πράγμα όχι εύκολο πάντα.

Μετά από ανάλυση προβλημάτων και κενών ασφαλείας

Microsoft: 74% των υπολογιστών σε εταιρείες χρησιμοποιούν ακόμα τα Windows XP

Η Microsoft παραδέχτηκε πως, παρότι το νέο της λειτουργικό σύστημα πουλάει 7 αντίτυπα το δευτερόλεπτα, δεν έχει ακόμα καταφέρει να αντικαταστήσει το εννέα ετών παλιό Windows XP. Παραδέχεται πως περίπου τα τρία τέταρτα των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για εργασία έχουν το λειτουργικό σύστημα Windows XP.

Για αυτό και αποφάσισε να

Το νέο BMW θα ελέγχει το iPod σας

Η BMW είναι η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων που θα εκμμεταλευτεί την λειτουργία iPod Out που περιλαμβάνεται στο iOS 4. Έτσι συνδέοντας το iPod σε ειδική υποδοχή θα εμφανίζεται το μενού και όλες οι επιλογές του στην κονσόλα της BMW.

H BMW σχεδιάζει να ενσωματώσει αυτή την δυνατότητα στα αυτοκίνητά της από το 2011.

Φήμες για την τέταρτη γενιά iPod touch

Η εμπορική διάθεση της τέταρτης γενιάς του iPod touch πλησιάζει. Φήμες λένε πως θα διατεθεί τον Σεπτέμβριο του 2010. Θα διαθέτει φωτογραφική μηχανή 5 megapixel με δυνατότητα λήψης HD video, λειτουργία Face Time και γυροσκόπιο, όπως το iPhone 4.

Θα έχει επίσης ενσωματωμένο φλας LED αλλά τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί για ...

Διαμάχη Skype - Fring

Μια νέα διαμάχη έχει ανάψει στο Silicon Valley, μια διαμάχη που θυμίζει περισσότερο κουτσομπολίστικες συμπεριφορές παρά σοβαρή αντιπαράθεση κορυφαίων εταιρειών. Ο διάλογος διενεργείται μέσω των εταιρικών blog με λεκτικές επιθέσεις.

Η Fring παρέχει λογισμικό που επιτρέπει στα μέλη της να συνομιλούν και να κάνουν chat μέσω κινητών τηλεφώνων ενώ η Skype παρέχει αντίστοιχο λογισμικό για επικοινωνία μέσω internet.

Το Face Time στο προσκήνιο στις καινούργιες διαφημήσεις του iPhone 4

Στις τέσσερεις νέες διαφημήσεις που παρουσίασε η Apple για το iPhone 4 κυριαρχεί η λειτουργία Face Time. Η λειτουργία αυτή είναι ένας τρόπος, φιλικός στον χρήστη, να ξεκινάει μια video κλήση. Εϊναι ένα κουμπί που μπορεί να πατηθεί είτε πριν ή κατά την διάρκεια μιας κλήσης και, αφού πάρει αποδοχή από τον άλλον, ξεκινάει μια video κλήση.

Οι διαφημίσεις τονίζουν ιδιαίτερα τον συναισθηματικό παράγοντα δείχνοντας ανθρώπους που γελάνε, κλαίνε, ενθουσιάζονται, αστειεύονται κλπ. Έχουν στόχο να δείξουν πως...