Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Οι έφηβοι εγκαταλείπουν το Facebook

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστυικά στοιχεία που εξέδωσε το eMarketer για τον Απρίλιο, ένα 29% των εφήβων χρηστών του Facebook άφησαν ή χρησιμοποίησαν λιγότερα την ιστοσελίδα.

'Ενα επιπλέον 9% των έφηβων χρηστών παραδέχτηκαν πως εγκατέλειψαν τελείως την συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ποσοστό που είναι χαμηλότερο όμως από το αντίστοιχο 22% του MySpace.

Ο πιό δημοφιλής λόγος εγκατάλειψης του Facebook, με το 45% των εφήβων μεταξύ ηλικιών 13 και 17, είναι πως απλά το βαρέθηκαν ή χάσανε το ενδιαφέρον τους. Με 27% ακολουθούν αυτοί που ενοχλούνται από τις πολλές ειδοποιήσεις ενώ ένα 16% έφυγαν επειδή μπήκαν οι γονείς τους στο Facebook.

Εντυπωσιακό είναι πως η προστασία προσωπικών δεδομένων δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, με ένα 13% να το βλέπει σαν σοβαρό θέμα. Επίσησ το 12% δήλωσαν πως δεν τους αρέσουν οι συνεχείς αλλαγές στην ιστοσελίδα.

Το eMarketer διαπίστωσε επίσης πως η νέα τάση των εφήβων είναι το online gaming με το 73% να παίζει παιχνίδια online και το 81% να παίζει παιχνίδια στο Facebook.